OSIJEK

Tvrtka Arriva provodi testiranje električnog autobusa u Osječko-baranjskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


S ciljem dekarbonizacije i povećanja održivosti javnog prijevoza, tvrtka Arriva u ponedjeljak je održala prezentacijsku vožnju električnog autobusa, kojega će do kraja tjedna testirati na linijama u Osječko-baranjskoj županiji, priopćeno je u ponedjeljak iz Županijske uprave.

Generalni direktor "Arrive" za Hrvatsku Dražen Divjak istaknuo je kako je ta tvrtka prvi prijevoznik koji će tijekom jednomjesečnog razdoblja testirati ovo vozilo u stvarnim uvjetima.

!Ekološka vozila su naša budućnost i želimo biti predvodnici u njihovom uvođenju, kako u Osječko-baranjskoj županiji, tako i u svim županijma u kojima Arriva posluje", rekao je Divjak.

Na prezentaciji je istaknuto da je Arriva u više europskih zemalja pokrenula brojne inicijative za poticanje implementacije učinkovitijih i ekološki održivih sustava mobilnosti, a tijekom studenog  Arriva grupa po prvi puta u Hrvatskoj provodi probnu vožnju autobusa s nultom emisijom ugljičnog dioksida.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako je Arriva nizom projekta pokazala da je lider području u održivosti.

Smatra kako ta kompanija, uvodeći nove tehnologije s ciljem prilagodbe europskim direktivama i promicanjem ekološki prihvatljivijeg prijevoza, ulaže napore kako bi postala tvrtka s neutralnim klimatološkim utjecajem.

Nakon što ga je ranije tijekom mjeseca testirala u Svetoj Nedelji te prošlog tjedna u Požeško-slavonskoj županiji, Arriva ovog tjedna evaluaciju električnog autobusa završava u Osječko-baranjskoj županiji, a inicijativu provodila je pod motom “Za tvoj grad s nultom emisijom“, navode u Županijskoj upravi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of