KAŠTELA

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija od 10. do 13. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija održat će se od 10. do 13. lipnja ove godine u marini u Kaštel Gomilici i bit će predstavljeno 50 izlagača iz Hrvatske, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare održanoj u toj marini.

Organizatori su izvijestili kako požar, u kojem je u subotu navečer u toj marini izgorjelo pet velikih jahti, neće utjecati na održavanje Hrvatskih dana male brodogradnje i turističkih atrakcija koji se u marini u Kaštel Gomilici organiziraju treću godinu zaredom, dok se prime toga ta manifestacija deset godina održavala u uvali hotela La Merien Lav u Podstrani.

"Na ovogodišnjoj manifestaciji naglasak je stavljen na plovila domaćih proizvođača te na izlagače iz oblasti nautike i turizma",  rekao je predsjednik organizacijskog odbora Branimir Matijaca.  

Dodao je kako su i motorni brodovi, gumenjaci, brodska, nautička, plažna, ribolovna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio ponude na ovogodišnjim Hrvatskim danima male brodogradnje i turističkih atrakcija.

Najavio je i natjecanje kajak challenge, kao jednu od turističkih atrakcija na ovogodišnjoj manifestaciji. 

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović vjeruje kako će ovogodišnji Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija dati poticaja turističkoj sezoni s obzirom da epidemiološke mjere popuštaju.

"Vjerujem da ćemo imati uspješniju turističku sezonu no što je bila lanjska",  poručio je.

U subotu navečer je u požaru u marini u Kaštel Gomilici izgorjelo pet brodova, a veći broj ih je oštećen. Vlasnik marine Joško Berket istaknuo je da će forezničari i vještaci utvrditi uzrok požara te da je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena veća tragedija.

"Srećom nema ekološkog onečišćenja i nema ozlijeđenih te možemo nastaviti s normalnim radom marine", rekao je. 

Na upit tko će namiriti štetu vlasnicima jahti koje su izgorjele u tom požaru, Berket je kazao kako svi brodovi u marini imaju kasko osiguranje. 

"Vlasnici stradalih brodova će sa svojim osiguravateljskim kućama riješiti pitanje naknade", rekao je Berket.

Ustvrdio je i da subotnji požar neće utjecati na planirana događanja u marini u Kaštel Gomilici.

Najavio je kako će se krajem lipnja u toj marini održati Europsko juniorsko prvenstvo u jedrenju klase laser.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter