MLADI VIRTUOZI

VESELA VELJAČA U CIRCOLU I SVETIM SRCIMA: Koncerti učenika pulske glazbene škole

Neki od sudionika predstavili su se prvi put, a bila je to prilika da se iskažu i oni stariji, višestruko nagrađivani učenici te pokažu svoje vještine, napokon opet uživo, budući da proteklo razdoblje nije bilo lako za nastupe koji su se održavali u različitim, pa i hibridnim oblicima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S nastupa u Circolu

S nastupa u Circolu


U galeriji Sveta srca održan je koncert učenika pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Neki od učenika predstavili su se prvi put, a bila je to prilika da se predstave i oni stariji, višestruko nagrađivani učenici te da pokažu svoje vještine, napokon opet uživo, budući da proteklo razdoblje nije bilo lako za nastupe koji su se održavali u različitim, pa i hibridnim oblicima.

Rog i kontrabas

Učenici su tako mogli pokazati svojim najdražima koliko su napredovali i savladali novo gradivo. Predstavili su se na raznim instrumentima, harmonici, klaviru, violini, violončelu, francuskom rogu, kontrabasu…

Na programu je bio raznoliki repertoar, primjeren dobi mladih glazbenika. Nastup će im zasigurno dobro doći radi oslobađanja od treme i savladavanja osnove scenskog nastupa.

Nastupili su Vita Blažević, Mihaela Barišić, Ena Pliško, Kaja Zagoranski, Tonči Brajuha, Ana Kanižaj, Vito Tanasković, Anamarija Bukovnik, Ivan Dušman, Marko Grbac, Linda Marić, Josip Benčić, Toma Zuban, Vid Šarić, Noel Vretenar, Erin Bracović, Vilin Grbac Knapić, Pavel Koroman i Mattia Mioli. Korepetitorice su bile Ana Obrovac i Veronika Ravlić. Za kraj je nastupio Djevojački zbor Srednje glazbene škole pod vodstvom Marija Eterovića.

Mentori učenicima bili su Mia Grozdanić, Vinka Burić, Snježana Demarin, Denis Goldin, Anton Gergorić, Sandro Peročević, Goran Benevrkić, Marin Komadina, Denis Goldin, Fabio Jurić i Vedran Vojnić.

Učenici i mentori

Potom je koncert održan u Zajednici Talijana u povodu Valentinova. Nastupili su Ema Brečević, Lana Zagoranski, Benjamin Radolović, Sofija Sladonja, Gabriela Barešić, Lucia Brhanić, Andrea Jermaniš, Kiara Križanac, Marko Šain, Masimo Lazarić, Emma Stojanović, Marta Ninković, Eva Uravić, Ena Čuperjani, Vid Šarić, Karolina Kanižaj i Silvija Licul. Pripremili su ih nastavnici Daina Dapiran, Anton Gergorić, Valter Išić, Mirjana Đurđev, Veronika Ravlić, Maja Petrović, David Kumpare i Fabio Jurić. Korepetitorica je bila Ana Obrovac.

Oba su programa održana u sklopu ciklusa Vesela veljača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of