VEČERAS

U Grožnjanu nastupa belgijski orkestar

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Belgijski orkestar

Belgijski orkestar


Belgijski orkestar mladih OSEL (Louvain-la-Neuve Student Symphony Orchestra) do 9. srpnja boravi u Grožnjanu u sklopu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži, a publici će se predstaviti koncertom večeras u 19 sati na terasi Belvedere.

Pod prekrasnim grožnjanskim nebom nastupit će više od 70 glazbenika, uglavnom studenata Katoličkog sveučilišta iz Louvaina koji se okuplja pod okriljem orkestra. Orkestrom ravna maestro Philippe Gérard koji ujedno surađuje i s poznatim ansamblima i orkestrima kao što su orkestar Kraljevskog konzervatorija iz Brisela, Filharmonijski orkestar iz Liègea, Nacionalni orkestar Belgije i Kraljevski komorni orkestar Valonije. Također je stalni ravnatelj komornog orkestra "La Chapelle Musicale de Tournai", i to više od tri desetljeća. Ulaz na koncert je besplatan.

Orkestar redovito predstavlja Sveučilište i Grad u inozemstvu tijekom turneja i festivala. U programu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži (Centar HGM-a) na rasporedu je tečaj violine, viole i violončela koji se održava do 13. srpnja, a vode ga slovenski pedagozi Armin Sešek, Nejc Mikolič i Millan Hudnik. Mladi gudači prezentirat će svoja usvojena znanja na koncertu koji će se održati u večernjim satima 12. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater