UIGRANI DUO

TALIJANSKE ARIJE U CRKVI SVETOG ANTUNA Zoran Tomaić i pijanist Sandro Vešligaj proveli publiku kroz sugestivni repertoar

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zoran Tomaić i Sandro Vešligaj (Vanesa BEGIĆ)

Zoran Tomaić i Sandro Vešligaj (Vanesa BEGIĆ)


Na programu su bile neke od najpoznatijih talijanskih arija, pjesama koje su obilježile razne stilske epohe i razdoblja, uz nadahnuti nastup dvojice glazbenika, koji su, imajući u obzir brojne zajedničke nastupe, itekako uigrani

U crkvi sv. Antuna u nedjelju navečer, kada je jesen pokazala svoje zube uz obilnu kišu, tenor Zoran Tomaić i pijanist Sandro Vešligaj glazbom su tjerali tmurne oblake te poznatim talijanskim arijama i kanconama prizivali bolje raspoloženje.

Na programu ovoga koncerta bile su neke od najpoznatijih talijanskih arija, pjesama koje su obilježile razne stilske epohe i razdoblja, uz nadahnuti nastup dvojice glazbenika, koji su, imajući u obzir brojne zajedničke nastupe, itekako uigrani.

Autorske skladbe poznatih kompozitora koji su obilježili talijansku vokalnu glazbenu povijest i poznate narodne pjesme zvučale su moćno u izvedbi posebno nadahnutog i inspiriranog Zorana Tomaića.

Vešligaj je bio više od korepetitora, sjajna glazbena pratnja, a i više od toga. Tomaić je bio posebno nadahnut prilikom izvedbe "I te vurria vasa", ali uspio je "ući" u svako djelo i predstaviti najvažnije karakteristike svakoga djela.

Tatjana Tomaić prije same izvedbe rekla je nekoliko riječi o skladbama i o autorima.

Zorana Tomaića veći dio javnosti poznaje i kao glazbenog producenta, kulturnog radnika, organizatora raznih manifestacija, poduzetnika i humanitarca.

Rođen je u Puli 1969. godine. U rodnom je gradu pohađao i završio osnovnu i srednju školu, te glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova, gdje je učio harmoniku. Upisao je studij solo pjevanja na Državnom talijanskom Konzervatoriju "Agostino Steffani" u Castelfrancu Venetu. Na tom je državnom konzervatoriju diplomirao i magistrirao solo pjevanje kao tenor u klasi maestra Osvalda Alemanna, poznatog talijanskog tenora, suradnika i prijatelja Maria Del Monaca.

Upravo iz te škole Tomaić njeguje vokalnu i stilsku tehniku belkantističkog pjevanja najpoznatije pjevačke škole u Italiji.

Kako je sam više puta istaknuo, živeći i studirajući u Italiji imao je prilike sudjelovati u organizaciji, promidžbi i realizaciji brojnih glazbeno-scenskih, koncertnih i drugih priredbi, te je tako stekao bogato iskustvo na polju kulturnog marketinga, organizacije i produkcije.

Nastupao je sa zborovima, orkestrima, klapama, istaknutim solistima i dirigentima, a repertoar koji voli izvoditi ide od starih majstora, sakralne glazbe, opernih arija, napolitanskih canzona pa sve do hrvatskih popevki i zahtjevnijih zabavnih melodija.

Sandro Vešligaj, višestruko nagrađivani pulski pijanist, djeluje kao voditelj pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i zaposlen je kao viši asistent na Muzičkoj akademiji pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of