OD 13. DO 15. SVIBNJA

Simpozij glazbenih pedagoga u virtualnom okruženju: O Unaprjeđenju glazbenopedagoške teorije i prakse govorit će STRUČNJACI IZ RAZLIČITIH GLAZBENIH PODRUČJA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S jednod od ranijih simpozija (Arhiva Glasa Istre)

S jednod od ranijih simpozija (Arhiva Glasa Istre)


S 38 tema predstavit će se 52 izlagača, uglednih znanstvenika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Irske, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovenije, Srbije i Velike Britanije

Sedmo izdanje Međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga održat će se od 13. do 15. svibnja, a bit će upriličeno u virtualnom okruženju.

S 38 tema predstavit će se 52 izlagača, uglednih znanstvenika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Irske, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovenije, Srbije i Velike Britanije. Svi registrirani sudionici simpozij će moći pratiti na XXX platformi.

Simpozij se održava s ciljem unaprjeđenja glazbenopedagoške teorije i prakse, a okupit će brojne stručnjake iz različitih glazbenih područja - Glazbene pedagogije, Muzikologije, Solfeggia, Psihologije glazbe, Sociologije glazbe, Muzikoterapije i Obrazovnih istraživačkih projekata i zvučne terapije.

Glazbeno pedagoške sesije propitivat će neka od područja glazbene pedagogije čija istraživanja prate potrebe suvremenoga poučavanja. Muzikološke će razmatrati povijest glazbenog obrazovanja te izazove transfera muzikoloških znanja na visokoškolskim ustanovama. Okvirna je tema sesije Solfeggia nastava tog predmeta u okolnostima iznenadnoga i nepredviđenog lockdowna tijekom 2020. godine. Prilog sociološke sesije je razmatranje u kojoj mjeri glazba i glazbeno obrazovanje mogu imati društvenu važnost, dok će na sesijama posvećenim Psihologiji glazbe, istraživačkim projektima i zvučnoj terapiji biti predstavljene različite teme vezane uz ova područja.

Uoči početka simpozija, bit će objavljen zbornik "Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena 7", indeksiran u bazama RILM i EBSCO koji pod naslovom "Multidisciplinarna susretišta: istraživanja glazbenoga odgoja i obrazovanja" obuhvaća 29 simpozijskih radova.

- Vrijednost Simpozija u međunarodnome okružju ogleda se u podršci koju je Muzička akademija u Puli, kao matična ustanova, dobila od najuglednijih strukovnih udruga kao što su Association Européenne des Conservatoires (AEC) s predstavnikom dr. Stefanom Giesom, ujedno i plenarnim izlagačem Simpozija, European Association for Music in Schools (EAS) s predsjednicom dr. Isolde Malmberg, potpredsjednicom dr. Marinom Gall i članom Glavnoga odbora dr. Andreasom Bernhoferom, te Regionalne mreže Psihologija i glazba (RNPaM) s koordinatoricom dr. Blankom Bogunović, vele iz Muzičke akademije.

Uz izlagačke sekcije i predstavljanja knjiga, sudionici će moći uživati i u izvrsnim izvedbama kojima će simpozij obogatiti domaćini Simpozija – profesori i studenti Muzičke akademije u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of