INOZEMNI USPJESI

Nova nagrada za pulsku mješovitu vokalnu skupinu: NEŠPULA OSVOJILA PRVO MJESTO U ISTANBULU

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nešpula je na 19. međunarodnom natjecanju plesa, pjevanja i poezije u Istanbulu bila jednini predstavnik Hrvatske

U samo mjesec dana, poznata mješovita vokalna skupina Nešpula iz Pule ostvarila je nezapamćen uspjeh u inozemstvu na pjevačkim natjecanjima.

Prije mjesec dana vratila se iz Španjolske kao dvostruki pobjednik i osvojila prvo mjesto u kategoriji folklorne glazbe, te prvo mjesto u kategoriji popularne glazbe. Zadnji veliki uspjeh dogodio se ovog vikenda u Istanbulu na 19. međunarodnom natjecanju plesa, pjevanja i poezije u organizaciji Harman Folka gdje se Nešpula, kao jedini predstavnik Hrvatske, predstavila zahtjevnim repertoarom; skladbama "Ubi Caritas" Ole Gjeila, zatim "Anthem" Michaela Abelsa iz ovogodišnjeg velikog horor hita "Us", te popularnom domaćom Rusulicom. Nešpuline izvedbe spomenutih pjesama publika je nagradila velikim pljeskom, a stručni ocjenjivački sud dodijelio im je prvo mjesto. Ostavivši veliki dojam svojim nastupom, Nešpula je pozvana da iduće godine predstavlja Hrvatsku na festivalu u dalekoj Maleziji.

Skupina trenutno broji deset talentiranih pjevača i pjevačica, a oni su: Doris Mejak, Lucija Roce, Ivana Klarić (soprani), Ana Lučić, Ines Tonkli Legović, Martina Šverko (alti), Sandro Lučić, Oskar Marić (basi), te tenorine Ana Bučko i Tatjana Merkl koja je ujedno i umjetnička voditeljica.

U povodu svog trinaestog rođendana, Nešpula će pulsku publiku počastiti cjelovečernim koncertom iduće srijede, 11. prosinca u akustičnom prostoru Europskog centra za mir i razvoj koji se nalazi iza Augustovog hrama. Ulaz na koncert je besplatan, a započet će u 20 sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini