DVA KONCERTA

LABIN: Glazba bez granica i glazbeni maraton

| Autor: Branko BIOČIĆ

Već treću godinu zaredom, mladi i talentirani učenici iz Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo iz Sarajeva, Osnovne glazbene škole "Lovro pl. Matačić" iz Omiša, Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika i domaćina, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, snažnim i gromkim, a univerzalnim jezikom glazbe, ruše granice između regija i ljudi u različitim sociološko-povijesnim područjima.

"Glazba bez granica", naziv je projekta u kojemu sudjeluju učenici i profesori spomenutih škola, u zajedničkom muziciranju finog glazbenog tkanja kojeg čini bogat zvučni kolorit velikog simfonijskog orkestra. Zajedničkim sviranjem, druženjem i intenzivnim probama, razvija se među mladim glazbenicima snažan osjećaj pripadnosti, discipline, samopouzdanja i upoznavanja rada u velikom simfonijskom orkestru, gdje se stječe važno glazbeno iskustvo pod budnim okom i uhom eminentnih dirigenata iz regije.

Ove godine, nakon koncerta u Omišu, zajedničkim muziciranjem mladih glazbenika iz četiriju škola, predstavit će se i labinskoj publici u utorak, 14. svibnja u Velikoj dvorani SC "Franko Mileta" u Labinu, s početkom u 19 sati.

U petak, 17. svibnja od 12 sati do circa ponoći održat će se 3. Klavirski maraton, jedinstvena manifestacija, u prekrasnom ambijentu Parka skulptura Dubrova u Labinu. Ideja Klavirskog maratona je da u opuštenoj atmosferi i ljepoti prirode, muziciraju i zajednički se druže učenici klavira osnovnih i srednjih škola Istarske, Primorsko-goranske županije i šire, studenti muzičkih akademija te profesori klavira. Počasni gost ovogodišnjeg Klavirskog maratona bit će renomirani hrvatski jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić, koji nastupa u 20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini