čestitamo!

Međunarodni uspjesi mladih pulskih učenica klavira: Medalje za Noru Alibegović i Adu Bečić

| Autor: Vanesa Begić
Nora Alibegović, Jasenka Ahmetašević i Ada Bečić (Snimila Vanesa Begić)

Nora Alibegović, Jasenka Ahmetašević i Ada Bečić (Snimila Vanesa Begić)


Jasenku Ahmetašević upoznali smo kao voditeljicu pulske podružnice Malih genijalaca, gdje s djecom radi matematičke vježbe i za što su dobili brojne medalje. No, ova po struci profesorica klavira ostvarila je sjajne uspjehe sa svojim učenicama koje kod nje privatno uče klavir, a to su Nora Alibegović i Ada Bečić.

S natjecanja u talijanskom gradu San Dona’ di Piave u predkategoriji za najmlađi uzrast Nora je dobila zlato, a u prvoj kategoriji Ada je dobila srebro.

- Bilo je tu ukupno, u svim kategorijama, 250 sudionika iz raznih krajeva, a i u kategorijama gdje su nastupile moje učenice, jedine iz Hrvatske. Puno smo vježbale, pripremale se, a inače obje učenice pohađaju i redovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova gdje sviraju violinu. Nora je osvojila već 17 medalja na raznim natjecanjima, a Ada, koja je nedavno počela, već četiri. Vrlo su marljive i silno se trude i predano vježbaju, veli Jasenka Ahmetašević.

Nora veli da je počela svirati klavir nakon što je čula majku kako svira te da svaki dan vježba najmanje sat vremena, pa čak i dva sata, obožava glazbu i više voli kada su skladbe teže, zahtjevnije.

- Najviše volim svirati klavir i rješavati matematičke zadatke, nije mi teško vježbati, jako mi je zabavno, a ta su natjecanja baš fora, zanimljiva i zabavna, upoznajem tako puno ljudi, veli Nora, dok Ada ističe da je imala malo treme prilikom prvog natjecanja te da svira klavir bolje od violine.

Jedna i druga vele da sviraju uvijek napamet, da im nije teško naučiti note napamet. Iako pohađaju drugi razred osnovne škole te prvi glazbene, a klavir sviraju tek neko vrijeme, njihova ih mentorica vodi po natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te u Italiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter