mlada pijanistica

Rita Gulić nadovezuje se na uspjehe učenica Umjetničke škole Poreč

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto Umjetnička škola Poreč)

(Foto Umjetnička škola Poreč)


Nakon sjajnih uspjeha učenika Umjetničke škole Poreč, stiže i vijest o pobjedi mlade pijanistice Rite Gulić, koja je osvojila prvu nagradu na međunarodnom glazbenom natjecanju »Mladi Padovec«, održanom u zagorskom Novom Marofu. Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi učiteljice Aleksandre Orbanić natjecala se u III. kategoriji te osvojila prvu nagradu i drugo mjesto s 95,67/100 bodova.

- Izuzetno smo ponosni na Ritin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u sviranju. Ritu je osobito lijepo slušati na svim njenim nastupima, a nastup na Međunarodnom natjecanju »Mladi Padovec« bio je njen najbolji nastup do sada s bogatim i zahtjevnim programom koji je pripremila počevši od Bachovog »Preludija i fuge«, Lisztove »Etide« i Chopinovog »Valcera«.

Čestitamo od srca na ovom izvanrednom uspjehu i 1. nagradi koja je rezultat Ritine velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju zajedno s učiteljicom Orbanić te neizmjerne podrške i pomoći divnih roditelja, veli ravnateljica škola Sanjica Sara Radetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter