program posvećen đeni dekleva-radaković

Posljednji ovogodišnji Glazbeni poučak u MMC-u Rovinj

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(PROMO)

(PROMO)


Posljednji Glazbeni poučak u ovoj godini održat će se sutra u 18 sati u rovinjskom MMC-u.

Program će biti posvećen istarskoj skladateljici Đeni Dekleva-Radaković. Na programu su djela "Danze capricciose: Danza 1, Danza 2, Danza 3" koje izvodi Duo Nesactivm u sastavu Aleksandra Santin Golojka & Jadranka Celić Bernaz; "Suita radosti", "Svjetlucanje u vodi" i "Ples koraka" u izvedbi Anamarije Lovrečić (harmonika) te "Šegun šegač" koje će interpretirati Anamarija Lovrečić (harmonika) i Đeni Dekleva-Radaković (klavir).

Đeni Dekleva-Radaković, skladateljica, pijanistica, harmonikašica, zborovođa. Srednju glazbenu naobrazbu stječe u Puli, harmoniku studira u Trossingenu/Njemačka, a kompoziciju i klavir na Akademiji za glazbu u Ljubljani/Slovenija.

Po završetku studija profesorica je harmonike u pulskoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, klavira i harmonike u Glazbenoj školi u Pazinu, a od 1976. do 1998. klavira i harmonike u Osnovnoj glazbenoj školi pri Narodnom sveučilištu u Poreču, u kojoj je i ravnateljica. Godine 1998. dobiva titulu docenta te prelazi na Filozofski fakultet u Puli na Odjel za glazbenu pedagogiju i klasičnu harmoniku.

Predsjednica je programskog i stručnog odbora Susreta zborova "Naš kanat je lip" u Poreču, predsjednica međunarodnog žirija na Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, a vršila je i dužnost dopredsjednice Čakavskog sabora, čiji je član do danas.

Duo Nesactivm je klavirski duo utemeljen 2000. godine. Čine ga Aleksandra Santin Golojka i Jadranka Celić Bernaz. Anamarija Lovrečić (Pula, 1983.) završila je osnovnu glazbenu školu u Poreču u klasi prof. Vilijane Šugar i Đeni Dekleva-Radaković. Srednju glazbenu školu u Puli završila je u klasi prof. Franka Bošca.

Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Puli. Dobitnica je prestižnih nagrada na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima kao solistica, te u komornim sastavima i harmonikaškim orkestrima.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum