28. GRAND PRIX

Glazbenice Antea Blažević i Eva Palman, učenice Umjetničke škole Poreč, nižu uspjehe

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Eva Palman

Eva Palman


Izvrstan su nastup imale učenice Umjetničke škole Poreč Eva Palman i Antea Blažević na Međunarodnom natjecanju glazbene mladeži "28. Grand Prix".

Lions klub Rijeka bio je organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži 28. Grand Prix. Ocjenjivački sud činili su eminentni glazbeni umjetnici iz domovine i inozemstva.

Natjecanje se održalo u jedinstvenoj kategoriji za sve instrumente i dob natjecatelja, u dvije grupe tijekom cijelog dana.

U prvoj grupi iz Umjetničke škole Poreč predstavile su se učenica 5. razreda flaute Eva Palman i učenica 6. razreda violine Antea Blažević uz pratnju korepetitorice Karle Šain. Učenicu Evu Palman pripremila je učiteljica savjetnica Samanta Stell, a Anteu Blažević pripremila je učiteljica Matea Beotić. Iako su se Eva i Antea istaknule izvrsnim nastupima u vrlo jakoj konkurenciji s učenicima srednje škole i studentima, nisu uspjele ući u finale.

Antea Blažević Antea Blažević

Učenice je podržao Lions Club Poreč i ovim putem se najljepše zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji i podršci mladim darovitim učenicima Umjetničke škole Poreč.

- Učenice Eva Palman i Antea Blažević odličnim nastupom predstavile su se prekrasnim i atraktivnim programom te oduševile svojom glazbom prisutnu publiku. Trenutno se pripremaju za međunarodno natjecanje "Daleki akordi" te im želimo puno napretka i uspjeha u intenzivnim pripremama i na samom natjecanju. Izuzetno smo ponosni na napredak Eve i Antee, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuju u sviranju i javnim nastupima. Čestitamo od srca na odličnom nastupu i hrabrosti te marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju uz najljepše želje i još puno uspjeha i radosti u glazbi i nastupima, veli ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of