KULTURNI PROGRAMI

U VIRTUALNOM SVIJETU: Svjetska produkcija iz Kina Valli na male ekrane

| Autor: Zoran ANGELESKI
Metropolitan raspored objavljuje tjedno, a na programu je i opera "Boris Godunov"

Na lokalnoj i globalnoj razini kulturne manifestacije, predstave i filmovi dostupni su putem brojnih e-servisa kako bi gledateljima olakšali i upotpunili vrijeme.

Jednu od takvih inicijativa pokrenuo je i njujorški Metropolitan koji omogućava praćenje operne sezone i snimke poznatih svjetskih remek-djela. Metropolitan raspored objavljuje tjedno, a od 14. do 19. travnja svake večeri gledatelje očekuju Boris Godunov (Mussorgsky), La Rondine (Puccini), Le Comte Ory (Rossini), Madama Butterfly (Puccini), Adriana Lecouvreur (Cilea) i Der Rosenkavalier (Strauss). Za gledanje opere nije potrebno aktivirati korisnički račun te je potpuno besplatno, izvješćuju iz Kina Valli.

Brojna kina u Hrvatskoj, koja imaju distributerska prava za zakupljene filmove, također su se pridružila prikazivanju bez naknada - Kino Mediteran (popis filmova Kina Mediteran), Kino Europa kao i dokumentaristi Factum i Restarted.

Mnogobrojni distributeri omogućavaju publici gledanje filmova putem poveznica koje redovito objavljuju na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama, a objedinjene su i na stranici Hrvatskog audiovizualnog centra.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater