PROMOCIJA

Publici dostupniji brojni naslovi: Hrvatski filmovi online na PLATFORMI CROATIAN.FILM

Platformu je pokrenula Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival kao svojevrsnu nadogradnju festivalskog nacionalnog natjecateljskog programa Kockice

| Autor: Mladen RADIĆ
Osim na internetskoj stranici croatian.film, bazi se može pristupiti i putem nove domene – www.hrvatski.film

Osim na internetskoj stranici croatian.film, bazi se može pristupiti i putem nove domene – www.hrvatski.film


Internetska platforma croatian.film, koja okuplja domaće filmove kratkoga metra, proširuje svoj sadržaj hrvatskim ostvarenjima svih formi i žanrova pa tako publika ovdje može pogledati i pregršt domaćih naslova, među kojima su i festivalske uspješnice s nizom nagrada poput filmova "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić, "Srbenka" Nebojše Slijepčevića, "Mater" Jure Pavlovića i "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević.

Ova online platforma namijenjena promociji hrvatskog filma omogućuje gledanje filmova svugdje i u svakom trenutku, a ujedno djeluje i kao repozitorij filmskih naslova popraćenih ključnim novostima iz svijeta filma i festivala. Platformu je pokrenula Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival kao svojevrsnu nadogradnju festivalskog nacionalnog natjecateljskog programa Kockice.

Baza se redovito nadopunjava svježim naslovima, pa tako trenutačno broji više od 200 kratkometražnih naslova. U nepune dvije godine djelovanja platforma je ostvarila iznimne rezultate pa su tako od veljače 2020. do danas domaći filmovi kratkog metra pogledani 135 tisuća puta, stranicu je posjetilo oko 180 tisuća jedinstvenih korisnika koji su pregledali sadržaj 950 tisuća puta.

U ponudi su, između ostalih, i najbolji film protekle godine po izboru hrvatskih filmskih kritičara i kandidat za Oscara – "Mater" Jure Pavlovića i pulski laureat "Mali" Antonija Nuića te nagrađivana nekonvencionalna komedija "Comic Sans" Nevija Marasovića. Ljubiteljima dokumentarnog filma, uz "Srbenku", koja nosi 20-ak nagrada s festivala, među kojima je i prestižni Visions du Réel, zasigurno neće promaknuti naslovi kao što su mediteranska doku-komedija "Pusti dobre, pusti" Vlatke Vorkapić ili pak živopisan dokumentarac o imotskom bračnom posredniku "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića, dok će najmlađu publiku razveseliti filmovi poput "Moj dida je pao s Marsa" Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića te "Uzbuna na Zelenom Vrhu" Čejen Černić.

Osim na internetskoj stranici croatian.film, bazi se može pristupiti i putem nove domene – www.hrvatski.film. Baza omogućuje pretraživanje filmova po žanrovima, rodovima, godinama, redateljima odnosno redateljicama ili ključnim riječima. Kratkometražna ostvarenja i dalje će biti dostupna za gledanje potpuno besplatno, i to diljem svijeta, dok će se srednjometražni i cjelovečernji filmovi moći pogledati uz naknadu koja će iznositi 16 kn (oko 2,5 USD). Sva ostvarenja srednjega i dugog metra dostupna su za gledanje na području Hrvatske, neki će naslovi biti dostupni i u regiji, a pojedini naslovi i u čitavom svijetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum