U SRPNJU ODGOĐEN

Prvi put u sasvim novom terminu, bez vatrometa i uz strogo poštivanje epidemioloških mjera U ARENI OTVOREN PULSKI FILMSKI FESTIVAL!

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Susrećemo se u čudnim i povijesnim trenucima, posebno zadovoljni što smo večeras ovdje, kazala je na otvaranju Gordana Restović, ravnateljica Pula film festivala * Važnu festivalsku nagradu, onu koja nosi ime nezaboravnog Marijana Rotara, dobila je ove godine Radio Pula, a nagradu je preuzeo glavni urednik ove postaje Bruno Krajcar

Prvi put u sasvim novom terminu - krajem kolovoza umjesto sredinom srpnja u godini punoj neizvjesnosti, kada se nije zvalo hoće li se i u kakvom obliku održati - Pulski filmski festival svečano je otvoren večeras u Areni. Nikada se nije dogodilo i da su svi ulazi u Arenu bili otvoreni, a ulazilo se uz strogo poštivanje epidemioloških mjera. No, vjerna je publika još jednom potvrdila da voli festival i filmove.

Program otvorenja su vodili Duško Ćurlić i Barbara Kolar, a hrvatsku i istarsku himnu izveo je Damir Kedžo.

- Podrška koju su ove godine festivalu iskazali partneri, mediji i filmski umjetnici važnija je nego ikada. Ipak, postoje pojedinci i ustanove koji svojim dugogodišnjim kontinuiranim zalaganjem spajaju Pulu i film i daju nemjerljiv doprinos razvitku festivala, kazali su voditelji programi.

Važnu festivalsku nagradu, onu koja nosi ime nezaboravnog Marijana Rotara, dobila je ove godine Radio Pula, a nagradu je preuzeo glavni urednik ove postaje Bruno Krajcar. Krajcaru je nagradu uručio Miodrag Čerina.

- Radio Pulu i Pulski filmski festival spaja najljepše nam ime našega grada, grada Pule, a naše filmske kronike koje redovito emitiramo tijekom festivala najbolji su zalog naše buduće suradnje u kojoj spajamo filmsku publiku, naš grad i ljubitelje radija kao medija koji i u današnjim vremenima novih komunikacija ostaje atraktivan i privlačan. Hvala na ovoj prestižnoj nagradi "Marijan Rotar" ekipi iz filmskog festivala koji su prepoznali naš rad i dugogodišnju uspješnu suradnju, a mi ćemo se truditi da i nakon 60 godina djelovanja kao prvi hrvatski radio u Istri ostanemo i pulski i istarski prepoznatljivi za dobro svih naših slušatelja. I kao što kaže jedan naš jingl: U sve dane života - Radio Pula, kazao je Bruno Krajcar.

Kao i svake, i ove su godine prikazani foršpani filmova koji se do petka mogu vidjeti na najljepšoj prirodnoj pozornici pod vedrim nebom, a prisutnima su se obratili ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a sam festival proglasio je otvorenim Zdravko Zima, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske.

- Susrećemo se u čudnim i povijesnim trenucima, posebno zadovoljni što smo večeras ovdje. Hvala Ministarstvu kulture, Istarskoj županiji, Gradu Puli i sponzorima, Stožeru civilne zaštite, i Zavodu za javno zdravstvo. Svega ovoga ne bi bilo bez vrijednih filmskih radnika za koje se nadam da će iz Pule otići s lijepim uspomenama. Nadam se da će dogodine festival biti u punom obliku, kazala je Restović.

- Arena iz ove perspektive ne izgleda poluprazno. Hvala svima što ste došli podržati kulturu. S malom odgodom, tu je još jedan filmski festival u okolnostima koje nikada ne bismo mogli ni zamisliti. Hvala svim djelatnicima, svim filmskim umjetnicima koji su počeli raditi čim su okolnosti dozvolile. Nastavit ćemo s filmskim programima tijekom jeseni i zime. Kao država smo dali poticaj umjetnicima da bi mogli privesti kraju svoje programe. Uživajte u tjedan dana u druženju s filmskom umjetnošću, poručila je ministrica kulture.

Zima je publici poručio da se, umjesto koronom, zaraze filmovima. Vatromet je ove godine izostao, a umjesto njega na pozornici u Areni zabljesnule su velike prskalice.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater