USUSRET 68. PFF-u

Pavo Marinković, umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala NAJAVIO NOVITETE NA OVODIŠNJEM IZDANJU

Unutar festivala priprema se i Talijanski dan koji bi trebao spojiti talijanske i hrvatske filmaše i otvoriti prostor novim međunarodnim koprodukcijama, kazao je Pavo Marinković, umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

| Autor: Glas Istre
Uskoro će biti objavljen glavni program 68. PFF-a

Uskoro će biti objavljen glavni program 68. PFF-a


Novog umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala Pavu Marinkovića i ravnateljicu Javne ustanove Pula Film Festival Gordanu Restović primila je jučer u pulskoj Komunalnoj palači zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci. Razgovarali o pripremama za predstojeći 68. Pulski filmski festival, koji će se održati od 17. do 25. srpnja, kao i novinama koje uvodi novi ravnatelj, međunarodnom programu, programima za djecu i mlade, suradnji s Javnom ustanovom Pula Film Festival, razvoju Festivala i ovogodišnjim gostima, izvijestili su iz Grada Pule.

Marinković je rekao da je dosadašnji tijek priprema predstojećeg 68. Pulskog filmskog festivala bio dosta neizvjestan zbog pandemijskih okolnosti, ali da, unatoč tome, Festival donosi novitete uz želju da ga se podigne na još višu razinu.

"Osim Arene u kojoj mislimo predstaviti najatraktivnije hrvatske i regionalne naslove, ove godine mislimo imati snažan europski filmski program na Kaštelu. Unutar festivala priprema se i Talijanski dan koji bi trebao spojiti talijanske i hrvatske filmaše i otvoriti prostor novim međunarodnim koprodukcijama. Nacionalnom ocjenjivačkom sudu predsjedat će jedan europski filmaš svjetskog glasa, tako da će i ta činjenica, osim u programskom, podići festival na jednu višu razinu. Očekuje se i, sukladno epidemiološkim mjerama, znatno veći broj međunarodnih gostiju", najavio je Marinković.

Gordana Restović je izvijestila kako su pripreme za Festival u tijeku, pozivaju goste, kupuju filmove, pripremaju materijale za tisak te da je sve uobičajeno za ovog doba godine.

"Očekujemo sjednicu Festivalskog vijeća 27. svibnja kako bismo objavili Glavni program i radujemo se Festivalu. Ove je godine veliki međunarodni interes gostiju, studenata i medija pa se nadam da će se iznjedriti neki novi pokazatelji. Osim struke koja je primarna, uključeni su i kulturni centri raznih zemalja koji su to dobro prihvatili. Važno nam je da na festivalu bude sadržaja za sve posjetitelje i da film nije jedina ponuda", zaključila je Gordana Restović.

"Vrlo sam zadovoljna programom novog umjetničkog ravnatelja i vjerujem da će Festival dobiti tu novu težinu u svijetu filmske industrije, ali i međunarodne scene. Pula i ja osobno, vezani smo uz Festival i to je manifestacija do koje nam je izuzetno stalo i oduvijek dajemo izrazitu podršku. Nesporno je to jedna od najljepših filmskih pozornica na svijetu i nije ni čudo da se profilirala u prestižno mjesto za predstavljanja nacionalnog programa, ali i susreta filmskog svijeta. Vjerujem u nove promjene koje su mi iznesene i sigurna sam da će gospodin Marinković s festivalskim timom to uspješno odraditi. Jako se veselim Festivalu koji nam je gotovo pred vratima", rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater