NA ARHEOLOŠKOM LOKALITETU OD 16. DO 18. KOLOVOZA

KINO HIST(O)RI: Tri filmska naslova na Nezakciju

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Ulaz se otvara u 20 sati kada će publiku na punktovima dočekati Histri, i gdje će nazočni moći upoznati život Histra kroz razne aspekte. Gledatelje će dočekati stotinjak stolica, ali slobodno mogu donijeti i svoje sklopive stolice, šugamane, prijenosne frižidere s pićem, grickalice te uživati u filmskim naslovima, kazala je Natali Palko Zirdum iz Turističke zajednice Općine Ližnjan

Već drugu godinu zaredom u organizaciji Arheološkog muzeja Istre i Turističke zajednice Općine Ližnjan na arheološkom lokalitetu Nezakcij održava se program Kino Hist(o)ri, koji donosi u tri večeri, od 16. do 18. kolovoza s početkom u 21 sat i besplatnim ulazom, tri filmska naslova.

- Ulaz se otvara u 20 sati kada vas na punktovima očekuju Histri, i gdje će nazočni moći upoznati život Histra kroz razne aspekte. U subotu i u nedjelju gostovat će udruga iz Trsta koji se bave Keltima, a ljubitelji su Histra. Oni će prikazat replike istarskih predmeta, izrađenih prema knjizi Arheološkog muzeja Istre uz izložbu "Histri u Istri", koja je bila postavljena u Svetim Srcima. Gledatelje će dočekati stotinjak stolica, ali slobodno mogu donijeti i svoje sklopive stolice, šugamane, prijenosne frižidere s pićem, grickalice te uživati u filmskim naslovima, veli Natali Palko Zirdum iz Turističke zajednice Općine Ližnjan.

U petak, 16. kolovoza na programu je film "300: Uspon carstva/300: Rise of an Empire". Radnja se vrti oko grčkog generala Temistokla (Sullivan Stapleton), koji se bori protiv masovne invazije perzijskih sila predvođenih Kserksom (Rodrigo Santoro), smrtnikom koji je postao bog i Artemizijom (Eva Green), osvetoljubivom narednicom perzijske mornarice.

Potom je 17. kolovoza na programu film "Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova". Dječak Percy Jackson (Logan Lerman) otkriva da je polubog, sin grčkog boga Posejdona. Zajedno s prijateljicom Annabeth Chase (Alexandra Daddario), također polubožicom, i Groverom Underwoodom (Brandon T. Jackson), satirom, pokušava spasiti svoju majku, vratiti Zeusu munju koju su mu ukrali i spriječiti rat među bogovima...

Posljednjeg dana, u nedjelju, 18. kolovoza bit će odigran film "Asterix: Tajna čarobnog napitka", što je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of