70. PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Predstavljen dio ekipe filma "Hotel Pula": Snimano u teškim korona vremenima, a zbog epidemioloških mjera posebno su bile zahtjevne scene sa statistima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Na prvoj konferenciji za novinare 70. Pulskog filmskog festivala predstavljena je ekipa filma "Hotel Pula", a gosti su bili redatelj Andrej Korovljev, glavni glumci Nika Grbelja i Ermin Bravo te producentica Dijana Cetina Mlađenović.

Glumačke kreacije

Korovljev je kazao da su film snimali prije dvije godine, u doba korone i strogih mjera, i naglasio da su posebno zahtjevne zbog epidemioloških mjera bile scene sa statistima.

"Da je tada nešto pošlo po zlu i da smo kojim slučajem morali zaustaviti na neko vrijeme snimanje, tko zna ako bismo ga ikada završili. Imali smo ludu početničku sreću, ali i sjajnu ekipu. Nemoguća misija bila je pronaći glumicu za glavnu ulogu, nakon toliko audicija, castinga, no onda smo pronašli Niku i sve je i više nego dobro uspjelo".

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Nika Grbelja oduševljena je radom na filmu te radu sa sjajnim filmskim partnerom, a glavnu junakinju Unu igrala je i kroz druge likove, nadopunjujući te kockice mozaika glumačke kreacije.

Zagonetni lik

Ermin Bravo kazao je da je u filmu imao dovoljno riječi za ispričati priču, te da je njegov Mahir zagonetni lik koji ima tajne i nije ga bilo lako oblikovati.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

O zahtjevnosti produkcije govorila je Dijana Cetina Mlađenović, ističući da su u radu na filmu ona i Korovljev funkcionirali kao bračni par, a sve je to krenulo prije nekoliko godina na Lungomareu, kada je s njim pričala o knjizi "Pula" Vladimira Stojsavljevića - Vakija i mogućnosti njezine filmske adaptacije.

Film "Hotel Pula" sada odlazi put Motovuna, Brača i Sarajeva, gdje će biti prikazan na filmskim festivalima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum