NAJVEĆI ISTARSKI GRAD USKORO ĆE BITI U ZNAKU SEDME UMJETNOSTI

Sedam desetljeća Pulskog filmskog festivala: Jubilarno izdanje donosi bogat program, a otvara se filmom pulskog redatelja

| Autor: Mladen RADIĆ
(Foto: Pulski filmski festival)

(Foto: Pulski filmski festival)


Program 70. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 15. do 23. srpnja, predstavljen je danas u Domu hrvatskih branitelja.

Umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek koji je najavio da će se u glavnom programu prikazati 14 dugometražnih filmova uključujući dokumentarce i animirane filmove.

Festival otvara film "Hotel Pula" pulskog redatelja Andreja Korovljeva, a zatvara dokumentarni film "Brod" Puljanina Elvisa Lenića koji govori o Brodogradilištu Uljanik.

Pored toga, program manjinskih koprodukcija donosi sedam filmova, a izbornik filmskih programa Mario Kozina smatra kako selekcija spomenutog programa pokazuje vitalnost ne samo hrvatskog filma nego uopće filma u regiji te svatko tko dođe pratiti ovaj segment neće ostati razočaran.

Tanja Miličić, Danijel Pek i Mario Kozina (Snimio Danilo Memedović)Tanja Miličić, Danijel Pek i Mario Kozina (Snimio Danilo Memedović)

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić podsjetila je da se jubilarni festival već neko vrijeme priprema te se počelo s programima kao što je Festival u kvartu i Moja festivalska priča, a najavila je i objavljivanje opširne i bogato opremljene monografije festivala koja će biti predstavljena za vrijeme trajanja ove manifestacije. Program je predstavljen u Domu hrvatskih branitelja koji će opet postati festivalski klub, a svaku večer će se na terasi u stražnjem dvorištu održavati koncerti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum