LJUBLJANA

Europovjerenica Johansson razgovarala sa šefom slovenske diplomacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Europska povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson u petak je u okviru dvodnevnog posjeta Sloveniji razgovarala sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom o migracijskoj politici, azilu i reformi Schengena.

Kako je nakon razgovora priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, uz ta su pitanja u središtu razgovora bile i druge teme iz prioriteta Slovenije tijekom njenog predsjedanja Vijećem Europske unije u drugoj polovici ove godine, te aktualna situacija s migracijama u europskom južnom susjedstvu i na zapadnom Balkanu.
"Naši partneri na zapadnom  Balkanu, posebno u BiH, moraju kao prioritet poboljšati uvjete te ojačati migracijske i azilne sustave. Sljedeći summit EU-Zapadni Balkan u listopadu bit će značajan signal i poticaj regiji," navedeno je nakon susreta Logara i Johansson na Twitteru predstavništva Europske komisije u Ljubljani.
Europska povjerenica sastala se i s članovima parlamentarnih odbora za europske i unutarnje poslove,  te odborom za javnu upravu i lokalnu samoupravu, te izjavila da pakt o migracijama koji je predložila Komisija nije blokiran.
"Napredak se vidi iz tjedna u tjedan i vjerujem da ćemo se uskoro dogovoriti o nekim ključnim elementima", poručila je Johansson.
Dan ranije ona se sastala s ministrom unutarnjih poslova Alešom Hojsom.
Razgovore o migracijskoj politici, azilu i drugim pitanjima ocijjenila je kao vrlo dobre, obećavši suradnju i pomoć Komisije Sloveniji prilikom njenog šestomjesečnog predsjedanja Vijećem EU-a.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum