BRUXELLES

EU nabavlja još 1,8 milijardi doza BioNTech/Pfizerova cjepiva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Europska komisija radi na novom ugovoru s BioNTech/Pfizerom o isporuci 1,8 milijardi doza za razdoblje 2021-2023. koji će biti zaključen u sljedećih nekoliko dana, izjavila je u petak predsjednica Komisije Ursula von der Leyen.

“Ugovor će biti zaključen u sljedećih nekoliko dana”, rekla je von der Leyen nakon posjeta laboratoriju Pfizera u belgijskom gradu Puursu. S njom u društvu bio je belgijski premijer Alexander De Croo.

Predsjednica Komisije je istaknula da je Europskoj uniji ovoga tjedna isporučeno preko 150 milijuna doza, od čega je 123 milijuna primijenjeno. To EU stavlja na treće mjesto u svijetu po cijepljenju protiv covida-19 nakon Sjedinjenih Država i Kine.

Najveći dio tih doza proizveo je BioNTech/Pfizer, koji se pokazao “snažnim i vjerodostojnim partnerom”, dodala je von der Leyen.

Izrazila je uvjerenje da će 70 posto odraslog stanovništva u EU-u biti cijepljeno već u srpnju.

S dodatnim dozama iz novog ugovora s BioNTech/Pfizerom, EU će se moći boriti i protiv novih varijanti virusa te, bude li to potrebno i bude li sigurno, moći će se cijepiti djeca i tinejdžeri, rekla je von der Leyen.

 Bit će to treći ugovor koje je Komisija potpisala s tim dvjema tvrtkama. U prethodna dva ugovora naručeno je 600 milijuna doza. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum