ZAGREB/BRUXELLES

EP: Sokol najaktivniji zastupnik iz kluba EPP-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol najaktivniji je zastupnik Europske pučke stranke (EPP) prema duljini govora na plenarnim sjednicama, pokazuju podaci koje je objavio portal Politico.

Portal Politico objavio je statističku analizu rada Europskog parlamenta nakon prve polovice mandata. U dvije i pol godine nakon zadnjih izbora održano je tridesetak plenarnih sjednica na kojima se glasalo o više od četiri tisuće prijedloga, rezolucija i amandmana. U analizi su pobrojene sve aktivnosti 705 europskih zastupnika, koji su potom poredani prema nekoliko kategorija.

Prema toj analizi, Sokol je najaktivniji zastupnik iz EPP-a i jedan od deset zastupnika kada se radi o ukupnom trajanju svih govora na dosadašnjim plenarnim sjednicama.

Trajanje govora mjeri se prema broju riječi iz transkripta, a zastupnik Sokol dosad je izrekao više od 6700 riječi, što ga svrstava na osmo mjesto među svim eurozastupnicma. No, među zastupnicima EPP-a Sokol je zauzeo prvo mjesto, što ga čini najaktivnijim zastupnikom iz redova europskih pučana.

''Od svog prvog dana u Europskom parlamentu smatram da su razgovori, konstruktivne rasprave i iznošenje argumenata ključni za uspješno pronalaženje odgovora na zajednička pitanja. Svi imamo jednake ciljeve, a to su zaštita prava naših sugrađana, njihova dobrobit, prosperitet te jednake prilike i uvjeti za život, a ostvariti ih možemo jedino dogovorom, kojem prethodi razgovor'', rekao je Sokol.

U fokusu njegovih govora je zdravstvo, pri čemu se zalaže za prava pacijenata u svim dijelovima EU na jednake standarde zdravstvene zaštite i jačanje prekogranične zdravstvene zaštite. Osim toga, isticao je i korištenje EU fondova kao instrument smanjivanja socijalnih i ekonomskih razlika.

''Najpričljiviji'' je poljski zastupnik Joachim Stanislaw Brudzinski koji djeluje u klubu Europskih konzervativaca i reformista, i kojemu je dosad izbrojano više od 10 tisuća riječi u njegovim govorima.

''Rad u Europskom parlamentu uključuje mnogo razgovora, debatiranja i predstavljanja argumenata. Ovaj posao shvaćam ozbiljno, zato se trudim koristiti sadržajnim argumentima'', kazao je Brudzinski za Politico.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of