CILJANA AKCIJA

U noći sa subote na nedjelju policija je uhvatila čak 17 pijanih vozača. Vozač teretnjaka koji je napuhao 2,48 promila DOBIO JE PAPRENU KAZNU

| Autor: Portal Glas Istre
(Arhiva)

(Arhiva)


Čak 17 vozača, od čega najviše mladih, u dobi od 18 do 24 godine, njih pet, zatečeno je da upravlja vozilima pod utjecajem alkohola u noći sa subote na nedjelju kada je istarska policija provela akciju pojačane kontrole alkoholiziranosti vozača. Kontrolirano je 160 vozača, a utvrđena su 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača kojeg su policijski službenici pulske prometne policije 25. siječnja u 22.20 sati zaustavili u Peroju. On je pod utjecajem 2,48 promila upravljao teretnim automobilom Mercedes, pulske registarske oznake, iz smjera Peroja prema Barbarigi. Kako je postojala opasnost da će pod utjecajem alkohola nastaviti voziti, 56-godišnjak zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca, a vozač će snositi i troškove postupka od 500 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini