AKO PIJEŠ, NE VOZI!

Čak 14 vozača sankcionirano je proteklog vikenda zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Četvorica su prednjačila. EVO KOLIKO SU PROMILA NAPUHALI

| Autor: Portal Glas Istre
(Ilustracija/Arhiva)

(Ilustracija/Arhiva)


Istarski prometni policajci kontrolirali su tijekom proteklog vikenda, odnosno od petka do nedjelje, 330 vozača i utvrdili čak 224 prekršaja. Najveći broj njih sankcioniran je zbog prebrze vožnje (102), ali i 14 vozača koji su za upravljač sjeli pripiti ili pijani. Četvorica su u organizmu imali veće koncentracije alkohola, radi čega su zadržali u policijskim postajama dok se nisu otrijeznili.

U nedjelju su na području Pule zaustavljena tri vozača koja su upravljali vozilima u pijanom stanju. Oko 1.45 sati u Varaždinskoj ulici policajci su zaustavili Passat, pulske registarske oznake, kojim je pod 1,89 promila upravljao 42-godišnjak. Oko 14.40 sati su u Ulici Rimske centurijacije zaustavili Ford, slavonskobrodske registarske oznake, kojim je pod utjecajem 2,39 promila upravljao 51-godišnjak, dok su malo prije ponoći u Rizzijevoj ulici kontrolirali 53-godišnjaka, koji je pod utjecajem 1,99 promila upravljao automobilom Zastava, pulske registarske oznake. Muškarac se nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja te je prilikom skretanja u lijevo izgubio nadzor nad vozilom i udario u rubnjak nogostupa.

U petak oko 20.20 sati, policijski službenici su u naselju Selca na državnoj cesti D-44 Buzet – Lupoglav zaustavili automobil Citroën, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem 1,97 promila upravljao 42-godišnjak.

Usto, policija je u nedjelju u ponoć na kolniku ulice Mate Vlašića u Poreču zaustavila automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Utvrđeno je da upravlja vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je uhićen i uz optužni prijedlog sproveden nadležnom sudu, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, uz primjenu uvjetne osude na rok od šest mjeseci. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini