KRALI SVE ŠTO SU STIGLI

Uhićena dva bandita. Masovno su obijali apartmane i kampere na području ROVINJA, POREČA I UMAGA

| Autor: Glas Istre

Policijski službenici rovinjske, porečke i umaške policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 52 i 53 godine te su utvrdili sumnju da su zajedno počinili tri kaznena djela teška krađa, dok se 52-godišnjaka sumnjiči da je sam počinio još pet kaznenih djela teška krađa (od čega dva u pokušaju) i jednu krađu.

Naime, temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanja rovinjska policija je u subotu, 8. kolovoza, u popodnevnih satima uhitila dvojicu muškaraca na području Rovinja te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Muškarce se sumnjiči da su 1. kolovoza u autokampu u Rovinju provalili u kamper i apartman iz kojih su otuđili nakit i novac, čime su oštetili 53-godišnju slovačku državljanku i 32-godišnjeg švicarskog državljanina za više tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči da su u popodnevnim satima 2. kolovoza u autokampu u Taru provalili u mobilnu kućicu iz koje su otuđili novac, čime su oštetili 27-godišnjeg češkog državljanina za više tisuća kuna. Prethodno je 52-godišnjak sam 19. srpnja iz apartmana otuđio novac, čime je oštetio 54-godišnjeg francuskog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna te i 27. srpnja iz apartmana u turističkom naselju u Poreču otuđio novac, čime je oštetio 51-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna.

Na području Umaga 52-godišnjak je 20. srpnja u autokampu u Karigadoru provalio u kamper u vlasništvu 63-godišnjeg talijanskog državljanina, iz kojeg nije ništa otuđio. Istog je dana u istom autokampu provalio u dvije mobilne kućice iz kojih je otuđio novac i ručnik, čime je oštetio 50-godišnjeg danskog državljanina i 42-godišnjeg slovačkog državljanina za više tisuća kuna.  Također,   pokušao  je provaliti u mobilnu kućicu iz koje nije ništa uspio otuđiti, ali je pravnoj osobi iz Poreča  počinio materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni muškarci su jučer, 9. kolovoza, u popodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum