VELIKA NESREĆA

U požaru na Verudi više stotina tisuća kuna štete. Vlasnik stana je mlada obitelj s troje djece. U zgradi živi i čuvena istarska pjevačica. Njezina kćer dijelila mamine CD-e vatrogascima za zahvalu! SAZNAJEMO I KAKO JE POŽAR IZBIO

| Autor: Borka PETROVIĆ

U vrijeme izbijanja jučerašnjeg požara u stanu na četvrtom katu stambene zgrade u Tomasinijevoj 2 na Verudi na sreću nije bilo nikoga pa nema ni ozlijeđenih. No 39-godišnji vlasnik stana pretrpio je popriličnu štetu.

Dojavu o požaru pulski su vatrogasci zaprimili u 9.12 sati te su se njih devetorica s tri vozila uputila u intervenciju u Tomasinijevu. Prema riječima zapovjednika JVP Pula Ivice Rojnića, u stanu veličine 50-ak kvadrata vatra je potpuno uništila sobu, hodnik i terasu, a ostale su prostorije stana začađene.  

- Vatrogasci su požar stavili pod kontrolu već u 9.35 sati, a već sat vremena kasnije bio je potpuno ugašen. Ipak, dio ekipe ostavljen je na terenu radi raščišćavanja, kazao nam zapovjednik Rojnić, dodajući da nije bilo potrebe za evakuacijom stanara jer je procijenjeno da nisu u opasnosti te da će se požar moći ugasiti i u njihovom prisustvu.

A među stanarima zgrade u Tomasinijevoj 2, koji su se nakratko našli u velikoj opasnosti, su i Ester Demori i njezina majka, legendarna istarska pjevačica Lidija Percan koje žive u stanu na drugom katu.

- Bila sam u stanu, na telefonu, kada sam čula neke neuobičajene zvukove. Prekinula sam razgovor i čula povike "jeste li zvali vatrogasce?" Kad sam pogledala s balkona, imala sam što vidjeti - s lijeve strane iznad nas plamtila je vatra, podijelila je s nama svoje šokantno iskustvo Ester Demori.

U stanu između njezinog i onog u kojem je planuo požar inače živi poznati pulski mađioničar Igor Stefano Brkarić. Kad su stigli vatrogasci, Demori je, kao i ostali uplašeni susjedi, izašla ispred zgrade. Vatrogasce je pitala što da radi sa slabo pokretnom majkom.

- Umirili su me kada su rekli da mamu ne treba evakuirati i da će sve biti dobro. Svaka čast našim herojima. Ovim putem bih im se javno zahvalila što su spasili cijelu zgradu od katastrofe, kazala nam je Demori dodajući da je svima, u znak zahvale, poklonila CD-e svoje majke.

Od nje smo doznali i da su stan u kojem je buknuo požar prije nekoliko godina kupili supružnici s troje djece.

- Predivan bračni par, divni ljudi, gospodin je svima uvijek na usluzi, pomogne nam nositi špežu, što god treba. Stvarno nam je svima jako žao što su doživjeli ovakvu nesreću. Zato smo se dogovorili da ćemo idućih dana pokrenuti humanitarnu akciju da bismo im barem malo pomogli, jer šteta je velika. Mnogo ljudi me već zvalo i pitalo što im treba donirati, kako im pomoći, veli nam Demori, dodajući da su supružnici, saznavši što se dogodilo, doživjeli veliki šok. Trenutno su, navodno, smješteni kod svojih roditelja.

Prema posljednjim informacijama, a nakon očevida policije i inspektora zaštite od požara, vatru je u stanu izazvao kvar na električnom uređaju. Prema riječima Suzane Sokač iz istarske policije, vatra je izbila zbog kvara na električnom uređaju koji se nalazio na radnom stolu u dječjoj sobi. Materijalna šteta, koja je nastala 39-godišnjem vlasniku, procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum