vatrena stihija

NOVI VIDEO / VELIKI POŽAR NA VERUDI UGAŠEN U 16.30: Izgorio kat stare vile u Širolinoj ulici, nema ozlijeđenih osoba

| Autor: Vanesa BEGIĆ, Marica KOŠTA


Sve je izgorjelo, nema više ničega, žalosno i šokirano je kazao stanar stare vile u Širolinoj ulici na Verudi čije je potkrovlje uništeno u požaru koji je buknuo oko 14.20 sati. On u vrijeme izbijanja požara, na sreću, nije bio u kući već je u Širolinu došao 20-ak minuta nakon što mu je javljeno za požar.

 

Vatrogasci su u intervenciju pozvani u 14.25 sati i brzom reakcijom spriječili širenje vatre na prizemlje. Gusti dim privukao je brojne znatiželjnike koji su u nevjerici promatrali kako plamen uništava krovište stare vile prekriveno azbestnim pločama.

Policija je za vrijeme gašenja požara zatvorila za promet dio Budicinove ulice od raskrižja s Tomasinijevom do Široline gdje su  brojni vatrogasci s dva vozila nastojali obuzdati plamen. Nakon pola sata gašenja, dok je iz unutrašnjosti još izlazio dim, vatrogasci su se popeli u potkrovlje i nastavili s gašenjem. 

Uzrok požara koji je prouzročio veliku materijalnu štetu kako vlasnicima, tako i podstanaru koji je ostao bez ičega zasad nije poznat, a mnogi su spekulirali da je, budući da je riječ o staroj građevini, izbio zbog dotrajalosti električnih instalacija. No kako bi se utvrdio točan uzrok policija će s inspektorom zaštite od požara obaviti očevid. 

 

 

U vili u Širolinoj ulici na Verudi izbio je veliki požar. Vatra guta gornji kat vile velikom brzinom, na terenu je više vozila vatrogasaca, a ulici pristup je zabranjen svima, i pješacima i vozilima.

Vila se nalazi tik uz poznate pulske kafiće Bass i Cabahia. Dojava da gori krovište na vili u Širolinoj 5 pulskim vatrogascima stigla je u 14. 25 sati.

Kako doznajemo, u trenutku požara, u vili srećom nije bilo nikoga i ozlijeđenih nema. Uzrok požara još nije poznat. Požar na staroj vili stavljen je pod kontrolu oko 15 sati, u tijeku je dogašivanje. 

Veliki broj stanara iz okolnih zgrada, a i turista, snimalo je vatrenu stihiju koja je progutala dobar dio gornje etaže vile, za koji trenutno nije poznato je li je nastanjen.
Inače, u toj je vili godinama je, sve do smrti, živio ugledni pulski odvjetnik Mladen Jurkić (Sarajevo, 2.XI.1912 - Pula, 20.I.1997).  Odvjetnička komora Hrvatske dodijelila mu je 1982. Plaketu »Dr. Ivo Politeo« s poveljom, a odlikovan je i Ordenom rada sa srebrnim vijencem. Vila je i danas u posjedu obitelji Jurkić.
Kako neslužbeno doznajemo, baš je ovih dana jedan ozbiljan kupac razgledavao tu vilu, ali samo izvana.

Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater