SLOVENIJA DANAS IZRUČILA STJEPANA PRNJATA HRVATSKOJ

VIDEO Osumnjičeni krijumčar smješten u riječki zatvor


Djelatnici Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku suradnju uspješno su danas realizirali predaju 47-godišnjeg Stjepana Prnjata, hrvatskog državljanina, iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku, potvrdio je MUP RH. Stjepan Prnjat je predan Hrvatskoj temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je izdao Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pod jakim mjerama osiguranja Prnjat, koji je osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja prepraćen je u riječki zatvor.

?

Prnjat je osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, a uhićen 8. ožujka u Ljubljani tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana. U akciji je uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

Sumnja se da je Prnjat jedan od glavnih u krijumčarskom lancu, a njegov slovenski odvjetnik ranije je isticao da se protivi izručenju zbog navodne "medijske hajke" koja se u vezi s njegovim slučajem vodi u Hrvatskoj te da smatra kako bi mu se moglo suditi i u Sloveniji. Slovenski sud prošlog je tjedna odbio njegovu žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj. Prnjat je već osuđivan u Italiji zbog krijumčarenja droge. (M. Ko.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum