PRESSICA

ŠEF HRVATSKE KRIM POLICIJE O NESTANKU MATEJA PERIŠA: Snimka u Savi je autentična. Srpska policija radi sve što može, na najvišem nivou

| Autor: Glas Istre
Gerovac

Gerovac


Pomoćnik glavnog ravnatelja hrvatske policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac danas je izvijestio da su u protekla dva dana u Beogradu razmijenili podatke o nestanku Mateja Periša sa srpskim kolegama.

- Srpska policija poduzela je sve radnje koje se u ovakvim slučajevima provode, angažirane su sve raspoložive snage. Sve što se u sličnim slučajevima radi, srpska strana je poduzela. Trenutno intenzitet traganja se nastavlja kakav je bio i prvog dana. Što se profesionalne razine tiče, ona je na najvišem nivou. Primio nas je ministar Vulin koji je pružio sve moguće, sve što je hrvatska policija tražila. Tom sastanku je bio prisutan i otac nestalog Mateja, izvijestili smo ga o svim poduzetim radnjama, što srpska policija, a što hrvatska radi, rekao je Gerovac.

Naglasio je da za sada nema nikakve indikacije da je došlo do neke nasilne radnje.

- Sve što je dokazni materijal, a tu spada i snimka, nezahvalno je komentirati. Žao mi je što te snimke izlaze van. Kako izlaze, ne znam i ne mogu tvrditi. Špekulirati što se na njima nalazi ili ne nalazi ne mogu. Pregledavamo sve snimke. Od izlaska iz kluba do ulaska u vodu, svaka sekvenca se pregledava, sati i sati materijala. I nakon toga, nakon nestanka, sve se pregledava, je li se negdje drugdje pojavio. Rezultati analize snimaka koje se još obrađuju, izoštravaju i pregledavaju, daju se srpskom tužiteljstvu koje će donijeti zaključak. Osoba odjevena kao Matej došla je u vodu. Ne postoji nitko tko može reći da je sigurno ušao u vodu. Postoje podaci koji upućuju na te stvari, ali ne mogu iznositi detalje, kazao je Gerovac.

- Što se tiče konzumacije opijata ili droge bilo kakve vrste, ne mogu vam iznositi što su nam prenijeli. Morate vještačiti krv, urin... Ostavimo taj dio za istragu koja slijedi. Što se događalo prije dolaska u Gotik, put do Beograda, boravak u Gotiku, sav taj put je praćen u minutu od strane srpske policije. U ovom trenutku ne postoji rupa u onom što se zna. Što se tiče konzumacije, radi se o istrazi koja je u tijeku, ne mogu govoriti. Hrvatska policija će s obzirom na saznanja koja smo dobili poduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje. Govorimo o nestanku. S njima će se razgovarati dva, tri, sedam puta, dok god bude potrebno. Postoje još neke radnje koje možemo napraviti da pomognemo kolegama iz Srbije. Srbija ima sve moguće sustave lociranja mobitela, oni su učinili sve što su mogli. S mobitelom možemo pomoći, to vam ne smijem reći, ali dio mobitela ćemo obrađivati i podatke dostaviti srpskoj policiji. Kada radite nestanak - obitelj, prijatelji, sve što okružuje osobu su krucijalni izvor informacija. Srpski policajci su razgovarali s njima, prošli su poligrafska testiranja, iz testova ne proizlazi involviranost u bilo što bi bio nestanak. Tek moramo utvrditi tko su Zadrani, ako su tamo uopće bili, utvrdit ćemo tko su te osobe. Srpska policija je apsolutno dala najiskusnije istražitelje, koji su radili najrazvikanije slučajeve, radi se o profesionalcima. Srpska policija raspolaže tehnikom, sva je uključena u potragu za Matejom. Lociranje telefona, dronovi, termovizijske kamere, sve je uključeno. Srpska policija ide i dalje od pretpostavke da je ušao u vodu, sve susjedne zemlje su uključene, kazao je Gerovac.

Dodao je da nitko iz Matejevog društva nije bio involviran u fizički sukob u klubu Gotik. Pomirili su sve račune. 

- Snimka osobe u Savi je autentična, ali neću ulaziti u priču je li netko plivao. Svaka snimka je podložna daljnjoj obradi. Snimka je nastala te noći, rekao je Gerovac, prenosi Jutarnji list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum