KRENUO PETI DAN

POTRAGA ZA SPLIĆANINOM U BEOGRADU: Teren se intenzivno češlja. Srpski portal objavio što je Matej radio u klubu prije nego što je izašao

| Autor: Glas Istre
Beton hala pored Save (CROPIX)

Beton hala pored Save (CROPIX)


Peti je dan od nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu ispred noćnog kluba Gotik koji se nalazi u takozvanoj Beton hali, bivšem skladištu pretvorenom u restorane, kafiće i klubove neposredno pored Save. 

Srpske službe daju sve od sebe da ga pronađu i potraga traje danonoćno, o čemu svjedoče i fotografije.

Beton hala (CROPIX)

Koliko se može rekonstruirati jučerašnje snimke koje su se pojavile u javnosti, Periš je u jednom trenutku noći s 30. na 31. prosinca krenuo trčati ulicama Beograda iz nepoznatog razloga, a potom je, najvjerojatnije, ušao u rijeku Savu. 

Renato Grbić, Beograđanin koji na Dunavu (Beton hala se nalazi blizu ušća Save u Dunav) ima restoran i koji je spasio 30-ak ljudi od utapanja, kaže za N1 da pretražuju teren koji je velik.

"Voda je oko metar i pol, ovo je nemirna i ozbiljna rijeka. Potraga će se nastaviti svaki dan, i mi smo tu uz policiju i ostale. Voda je mutna, ništa se ne vidi. Bio bih najsretniji da bude sretan epilog, a ako je slučajno u vodi, ova temperatura je šok za organizam", rekao je Grbić.

Branko Kresojević, vlasnik broda "Nikola Tesla" koji je vezan u blizini kluba Gotik, kaže da bi volio da je dečko živ.

"Pročitao sam negdje da je skiper, moj kolega. On je bio naš gost. Gost Srbije i Beograda i trebamo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo i tom momku i njegovoj obitelji", rekao je.

Alo.rs, srpski portal koji je jučer prvi objavio snimke, danas opisuje što je Periš radio u noćnom klubu te večeri i noći, pozivajući se na svoje izvore.

Beton hala (CROPIX)

Pogled iz pravca Beton hale prema Savi i Brankovom mostu

- On je jednom prijatelju rekao da ide u toalet i to je posljednja osoba s kojom je razgovarao. Društvo u kojem je bio naručivalo je u klubu i vino i viski, a Matej je prije izlaska iz kluba bio vidno pijan. Teturao je, proljevao je alkohol iz flaše koja je bila za stolom, pa je zbog toga dobio opomenu obezbjeđenja, tvrdi njihov izvor.

U Gotiku je te večeri bio privatni party na koji, tvrdi organozator te zabave, Splićani nisu bili pozvani, ali su svejedno primljeni unutra. 

U Beogradu je i Matejev otac Nenad Periš, poznati vaterpolski djelatnik, koji je potvrdio da se na nekima od snimaka koje su objavljene nalazi njegov sin, ali ne na svima. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater