SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST

POGLEDAJTE VIDEO KAKO UMAŠKI VATROGASCI SPAŠAVAJU BEBU IZ UŽARENOG AUTOMOBILA

| Autor: Glas Istre
(Foto: video screenshot)

(Foto: video screenshot)


Na Facebook stranici Javne vatrogasne postrojbe Umag objavljen je video u kojem je zabilježen trenutak kad izvlačenja bebe iz užarenog automobila na parkiralištu u Umagu.

Ovaj slučaj zanemarivanja djeteta šokirao je javnost - kao što smo već pisali, policija je oko 12.30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno. 

Kako je jučer pisao Glas Istre, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Umag jučer u 12.54 sati dobili su poziv policije za intervencijom - naime, dok je vanjska temperatura zraka bližila se 30 stupnjeva Celzija, zatekli su sedmomjesečnu bebu zaključanu u automobilu, gdje je beba sigurno bila sama barem 45 minuta.

Kao što se može vidjeti na video snimci, brojni zabrinuti građani i turisti okupili su se na mjestu akcije vatrogasaca, a umaški vatrogasci su vrlo stručno i brzo razbili staklo automobila, te se jedan od vatrogasaca kroz prozor uvukao u automobil i izvukao uplakanu bebu na sigurno.

Umaška policija s ispostavom Buje je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava, te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o majci, baki i djedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of