DORH PROVODI POSTUPAK

PAKLENA ISTRIJANKA: Tukla muža, išla s njim na posao, uzimala mu novac, zaključavala ga u sobu…

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je hrvatsku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravno oduzimanje slobode te kaznenog djela nasilja u obitelji.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. godine do lipnja 2022. godine u jednom gradu na području Istre postupila protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno da je zlostavljala svog supruga (1955.).

Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima obitelji. Osnovano se sumnja da je inzistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater