OBOJICA SU IZA REŠETAKA

Iza rešetaka završila tri obiteljska nasilnika iz Istre. Godinama su maltretirali partnerice, a nasilni su bili i prema djeci. Jedna je godinama TRPJELA ZLOSTAVLJANJE I RAZNE GROZOTE!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Vedran Karuza)

Ilustracija (Vedran Karuza)


Općinsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je 37-godišnjak i određen mu je istražni zatvor zbog nasilja prema supruzi. Postoji osnovana sumnja da je od 2017. pa do travnja 2021. godine, u prisutnosti zajedničkog maloljetnog djeteta, bio učestalo fizički nasilan prema svojoj supruzi, vrijeđao je i omalovažavao. U travnju je tražio od nje da podigne kredit kako bi vratila njegove dugove, a kada je ona to odbila, prijetio joj je, a potom i fizički nasrnuo na nju, uslijed čega je i ozlijeđena.

Županijski sud u Puli prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i 22. travnja 2021. odredio istražni zatvor protiv 37-godišnjaka zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela obiteljskog nasilja i prijetnje, pritvor je određen i 50-godišnjaku.

Osnovano se sumnja da je od 2006. pa do travnja 2021. godine, na području Istre, nakon što se učestalo dovodio u alkoholizirano stanje, vrijeđao i omalovažavao svoju izvanbračnu suprugu, prijetio da će joj fizički nauditi te je i fizički napadao.

Osnovano se sumnja da ju je u travnju 2021. godine, dok je bio pod znatnim utjecajem alkohola, prvo verbalno napao i vrijeđao, a potom udarao rukama i nogama po tijelu, hvatao ju za vrat, vukao za kosu po kući, a kada se ona oslobodila i uspjela pobjeći, ponovno ju uhvatio i odvukao u stan, prijeteći joj da ne smije zvati policiji.

Pedesetogodišnjaku je istražni zatvor određen zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U pulskom tužiteljstvu ispitan je i 39-godišnjak koji je, kako se navodi u službenoj objavi, od studenog 2020. do veljače 2021. ove godine svojoj izvanbračnoj supruzi slao poruke u kojima je prijetio napadom na njen život i tijelo te ju vrijeđao i omalovažavao. Osim toga, fizički ju je napao pred troje zajedničke maloljetne djece u dobi od 3 do 9 godina. Dvoje djece je i fizički kažnjavao, te im je slao poruke u kojima je vrijeđao njihovu majku

Postoji osnovana sumnja i da je 39-godišnji osumnjičenik, nakon što mu je određena mjera opreza zabrane približavanja i uspostavljanja i održavanja veze prema izvanbračnoj supruzi, po zajedničkom maloljetnom djetetu uputio joj prijeteće riječi.

I njemu je pritvor određen po dvije osnove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum