MEĐU OPTUŽENIMA I PROFESIONALNI VOJNIK

Podignuta optužnica protiv trojice huligana koji su BRUTALNO PALICAMA PRETUKLI UMIROVLJENIKA U PULI

| Autor: Hina

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv M. B. (24), R. B. (24) i 17-godišnjaka koje tereti za teško ozljeđivanje umirovljenika E. V.  (68),.

Prema optužnici njih se trojica terete da su 21. srpnja 2019. između 7 i 7.10 sati na Danteovu trgu u Puli, prema prethodnom dogovoru, napali E. V. Pri tome su, tvrdi tužiteljstvo, bili svjesni da im on zbog svoje starije životne dobi ne može pružiti otpor niti pobjeći od njihova napada.

Zamaskirali su lica odjećom i maramama te su došli do njega. On je u tom trenutku sjedio za stolom, ispred kafića kojem je tijekom noći čuvao inventar. Dok je maloljetnik s palicom u ruci stajao u njegovoj neposrednoj blizini zaklanjajući mu najbliži izlaz s terase, M. B.  ga je više ga puta udario šakom u glavu.

Kada se Vale ustao i pokušao pobjeći, R. B., koji je inače profesionalni vojnik i tada je bio pripadnik Gardijske brigade Tigrovi, na njega je bacio stolicu i udario ga je u ruku.

Sva trojica napadača sustigla su umirovljenika koji im je bježao, nakon čega ga je R. B. odgurnuo u kontejner za smeće od čega je on pao na tlo. Dok je ležao na tlu, sva trojica su ga nogama udarala po tijelu. Nakon toga su pobjegli ostavivši iza sebe teško ozlijeđenog čovjeka da leži na tlu.

Nakon događaja umirovljeni E. V.  je bio hospitaliziran u Općoj bolnici Pula, a policija je koji dan kasnije uspjela naći počinitelje te ih uhititi.

Povod bestijalnom napadu navodno je bila istarska zastava koja je iz nekog razloga zasmetala napadačima. Ta je zastava visjela na jarbolu do hrvatske zastave. Obje su zastave na tom mjestu visjele od prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Tužiteljstvo traži da se za dvojicu napadača produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok za 17-godišnjaka predlažu maloljetničku sankciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater