NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Nasilni 60-godišnjak rođaku i njegovoj supruzi prijetio da će ih "ubiti na svoj način". Ništa blaži nije bio ni prema policajcima koji su ga došli uhititi. PULSKI SUD IZREKAO MU JE KAZNU

| Autor: Marica KOŠTA

Zbog dva kaznena djela prijetnje rođaku i njegovoj partnerici, oštećenja rođakovog automobila te pokušaja prisile prema policajcima 60-godišnjem Iliji V., državljaninu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na Općinskom sudu u Puli izrečena je nepravomoćna presuda na koju su već uložene žalbe o kojima će odlučivati Županijski sud u Splitu.

Ilija V. je 25. srpnja prošle godine, ljut što je rođak toga dana svjedočio protiv njega na suđenju radi prijetnji, u jednom manjem istarskom mjestu došao na njegovu poljoprivrednu parcelu oko 20.30 sati, izišao iz auta pa mu vikao da je on kriv što ga je strpao u zatvor na tri godine. Rođak i njegova žena upravo su večerali kada mu je Ilija V. kazao da ima kod sebe litru vina koju će popiti kada ih oboje ubije.

- Ročko, ti si na svoj način u ratu ubijao, a ja ću sad tebe i tvoju ženu ubit na svoj način!, kazao mu je Ilija, a rođak ga je pokušao smiriti pozivom da im se pridruži za stolom. No Ilija je to odbio, odgurnuo pribor za jelo pa otišao do automobila i uzeo kuhinjski nož s oštricom dugom 14,5 centimetara. Prišao je stolu pa s njega uzeo i drugi nož, s oštricom dugom 19 cm pa s dignutim rukama u kojima je držao noževe krenuo prema rođaku. Ovaj je pak uzmicao, hodajući unatrag, a onda, da bi se obranio od pomahnitalog rođaka dohvatio ražanj te viknuo ženi neka pozove policiju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater