OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

NASILNICIMA IZ PULE I VODNJANA PRIJETI ISTRAŽNI ZATVOR zbog prijetnji drugim osobama pred djecom

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Dvojici muškaraca u dobi od 36 i 39 godina Općinsko državno odvjetništvo u Puli naložilo je nakon ispitivanja 9. kolovoza mjere opreza zbog dva odvojena slučaja prijetnji upućenih odraslim osobama pred maloljetnom djecom.

Ukoliko budu prekršili mjere zabrane približavanja žrtvi kaznenog djela i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njom, zabranu posjećivanja mjesta prebivališta i boravišta žrtve kaznenog djela, a 36-godišnjak i ukoliko prekrši mjeru udaljenja iz doma, odredit će im se istražni zatvor.

Mlađi osumnjičenik, 36-godišnjak je ispitan u odvjetništvu nakon što je pulska policijska postaja protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži nasiljem u obitelji u stjecaju s povredom djetetovih prava, te kaznenim djelom prijetnje i kaznenim djelom nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak od studenog 2019. do srpnja 2022. godine, učestalo i na razne načine verbalno i fizički uznemiravao i napadao svoju izvanbračnu suprugu te joj upućivao prijeteće riječi, često i u prisutnosti maloljetnog djeteta, a što ju je dovelo u ponižavajući položaj i uplašilo je te ugrozilo pravilan razvoj maloljetnog djeteta. Osnovano se sumnja i da je 7. kolovoza 2022., bez dopuštenja držao u stanu automatsku pušku, priopćilo je ODO Pula.  

I stariji muškarac, 39-godišnjak ispitan je u pulskom odvjetništvu 9. kolovoza nakon zaprimanja kaznene prijave policije koja ga sumnjiči za kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži povredom djetetovih prava u stjecaju s dva kaznena djela prijetnje. Sumnja se da je 36-godišnjak 6. kolovoza u Vodnjanu, verbalno napao 27-godišnjaka i prijetio mu smrću te fizički nasrnuo na njega i više ga puta udario šakama u glavu i tijelo. Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak kasnije istoga dana, u krugu bolnice u Puli u prisustvu maloljetnog djeteta upućivao prijetnje smrću 27-godišnjaku i 30-godišnjakinji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini