TEŠKA KRAĐA

NA GRANIČNOM PRIJELAZU PLOVANIJA UHIĆENI TALIJANSKI POLICAJCI: Pokušali prošvercali 195 tisuća eura sumnjivog porijekla!

Uhitili su ih bujski policajci na graničnom prijelazu Plovanija, nakon prijave oštećenog Talijana. Naime, on je u srijedu oko 13 sati automobilom došao iz Pule do graničnog prijelaza Kaštel i prijavio bujskim policajcima da su mu nekoliko sati ranije šestorica Talijana u Puli ukrala veliki novčani iznos

| Autor: Roberto RAUCH, Marica KOŠTA
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Šestorica talijanskih državljana osumnjičena za tešku krađu počinjenu na štetu svog sunarodnjaka na području Pule, uhićena su u srijedu i trenutno su na kriminalističkom istraživanju, potvrdila nam je danas glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

Uhitili su ih bujski policajci na graničnom prijelazu Plovanija, nakon prijave oštećenog Talijana. Naime, on je u srijedu oko 13 sati automobilom došao iz Pule do graničnog prijelaza Kaštel i prijavio bujskim policajcima da su mu nekoliko sati ranije šestorica Talijana u Puli ukrala veliki novčani iznos.

Nedugo nakon te njegove prijave i opisa počinitelja, na graničnom prijelazu Plovanija pojavila su se dva automobila s ukupno šest talijanskih državljana te ih je policija odvela na ispitivanje. Ubrzo su nakon toga i uhićeni te je nad njima još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje.

Kako izvještava Ansa, za sada nije poznato na koji je način točno izvedena pljačka, no prema neslužbenim saznanjima, da se radi o iznosu od 195 tisuća eura koji su odnijeti tijekom transporta gotovine.

Među uhićenima i dvojica talijanskih policajaca, te jedan pripadnik karabinjera. Prema Ansinim neslužbenim izvorima, dvojica policajaca koji su inače u službi u Napulju, te karabinjer, uhićeni su nadomak graničnog prijelaza sa Slovenijom u pokušaju da se vrate natrag u Italiju. Uhitili su ih bujski policajci, te priveli u postaju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum