PIJANI I NEOPREZNI

Jučer u Istri dvije teške prometne nesreće. Policija poručuje: "ŽIVOT JE SAMO JEDAN, MOŽETE GA ILI ŽIVJETI ILI OLAKO BACITI NA CESTU"

| Autor: Glas Istre
Policija upozorava vozače, ali neki se ne popravljaju (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Policija upozorava vozače, ali neki se ne popravljaju (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Tri su osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se dogodile jučer, 24. svibnja u Umagu i Labinu.

Prva prometna nesreća dogodila se oko 10.50 u Umagu kada je 79-godišnjak upravljao automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, kolnikom Ulice Žrtava fašizma. Dolaskom do raskrižja s Novigradskom ulicom, vozač je bez zaustavljanja ušao u raskrižje gdje je oduzeo prednost prolaska te  je u njega udario motocikl Yamaha, bosanskohercegovačke registracijske oznake kojim je upravljao 24-godišnjak. Od siline udarca motociklist je zajedno s 21-godišnjom putnicom pao na kolnik.

U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško, a njegova putnica lakše ozlijeđena te im je pomoć pružena u pulskoj bolnici.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 23.12 sati u Istarskoj ulici u Labinu kada je 31-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,92 promila upravljao motociklom Gilera, pulske registracijske oznake. Vozač je nakon prelaska preko usporivača prometa i po ulasku u zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, pao na kolnik i udario u rubnjak.

Ozlijeđenom motociklistu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

"S obzirom da će zbog lijepog vremena na našim prometnicama biti prisutno sve više motocikala i mopeda, apeliramo na njihove vozače da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima te da koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali svoje zdravlje. Upozoravamo ih da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti te da ne upravljaju motorima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga. Također pozivamo da kontroliraju svoje ponašanje i strast za vožnjom, odnosno da ne ispituju i ne dokazuju mogućnosti svog mopeda ili motocikla.

Ostale sudionike u prometu, odnosno vozače automobila i teretnih vozila, pozivamo da obrate pozornost na vozače motocikla i mopeda jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče", poručuju iz PU istarske.

"Život je samo jedan, možete ga ili živjeti ili olako baciti na cestu", pišu iz PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter