BURAN VIKEND NA ISTARSKIM CESTAMA

Slovenac se okrenuo na krov kod Umaga, Srbin divljao po Puli, vozač tricikla napuhao 2.64

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Bio je to buran vikend, na području Policijske uprave istarske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih jedna s preminulom osobom, o čemu se izvještavalo, dvije s lakše ozlijeđenim osobama i četiri materijalnom štetom.
 
Kontrolirano je ukupno 475 vozača a iz prometa su isključena 23 vozača i 14 vozila.

Utvrđeno je 214 prekršaja, od kojih policija izdvaja:

  • nepropisna brzina - 90 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 22 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 19 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 17 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo - 14 prekršaja
  • upravljanje vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom - 2 prekršaja
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti droga - 2 prekršaja
  • ostali prekršaji - 48 prekršaja

Umaška je policija 4. veljače oko 3.50 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na cesti D-200 u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta. Do nesreće je došlo kada je 49-godišnji državljanin Slovenije upravljao osobnim automobilom Toyota, slovenske registracijske oznake, iz smjera Plovanije u smjeru kružnog toka. Izlaskom iz zavoja u lijevo, nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti te je prešao na suprotnu kolničku traku i udario u zid, a automobil se uslijed siline udarca okrenuo na krov. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.56 promila. Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Porečka je policija istoga dana oko 16.40 sati na kolniku ceste D-75 zaustavila i kontrolirala osobni automobil Ford, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2 promila upravljao 42-godišnjak. Muškarcu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Porečka policija će provesti prekršajni postupak i protiv 42-godišnjaka koji je 4. veljače oko 19 sati upravljao osobnim prijevoznim sredstvom (električnim triciklom) kolnikom Ulice K. Hughesa. Vozač je upravljao triciklom pod utjecajem alkohola od 2.64 promila, a uslijed nepilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je kontrolu nad upravljačem tricikla te je pao na kolnik i zadobio lake tjelesne ozlijede.
 
Prometna policija je pak 5. veljače oko 00.25 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Velog Jože u Puli. Do nesreće je došlo kada je 31-godišnji državljanin Srbije upravljao automobilom Renault, srbijanske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.02 promila te se nije držao sredine obilježene prometne trake, već je preko uzdignutog rubnjaka prešao na nogostup, gdje je udario u nosač prometnog znaka, da bi u konačnici naletio na parkirana vozila Ford i Kia pulskih registracijskih oznaka.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala veća materijalna šteta. Muškarcu je izrečena novčana kazna od 1.450 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom