SULUDO

OTKRIVAMO NEVJEROJATNU POZADINU SLUČAJA "BOMBA" U UMAGU: Svjedokinja iz suđenja Sanaderu htjela je napakostiti bivšim kolegama! Zanimljivo je gdje je uhićena

| Autor: Marcello ROSANDA
Ilustracija

Ilustracija


Ovogodišnje sindikalne sportske igre Hrvatskih šuma u Umagu umalo su bile otkazane, kako neslužbeno saznajemo, i to zbog lažnih dojava o bombama koje je odaslala bivša predsjednica Hrvatskog sindikata šumarstva Gordana Colnar iz Zagreba. Ona je uhićena tijekom godišnjeg odmora dok se nalazila na ljetovanju s obitelji na području Šibensko-kninske županije.

Colnar je javnosti poznata još iz 2014. godine kao jedna od svjedokinja na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a poznata je i istražnim organima budući da je prije desetak godina dvaput prijavljivana za zloporabu položaja i ovlasti, za što je dobila otkaz u Hrvatskim šumama.

Usput, kako neslužbeno saznajemo, šteta zbog tih djela iznosila je preko pola milijuna kuna.

No, vratimo se na novi slučaj iz Umaga. Nakon lažne dojave umaški i bujski policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 69-godišnja Colnar počinila kazneno djelo lažna uzbuna.

Policija ju sumnjiči da je 25. lipnja oko 19.40 sati na dva broja telefona poslala poruke u kojima je navela da je u jednom turističkom naselju na području Umaga postavljena eksplozivna naprava. Njene anonimne poruke bile su upućene ni manje ni više nego predstavnicima sindikata, koji su se u tom trenutku nalazili u Umagu gdje su se bavili organizacijom sindikalnog druženja.

Naravno, na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, kao i djelatnici protueksplozijske zaštite, koji su pregledali turističko naselje, pogotovo prostor u kojem se trebao odvijati spomenuti organizirani događaj s većim brojem sudionika - sportske igre Hrvatskog sindikata šumarstva.

Srećom, prilikom pregleda turističkog naselja policajci nisu pronašli nikakav sumnjiv predmet, pa su utvrdili da je riječ o lažnoj dojavi. U pretrazi je sudjelovalo mnoštvo policajaca temeljne policije, kao i posebnih rodova policije i zaštitara turističkog naselja. Također, utvrdili su identitet mogućeg počinitelja te su u suradnji s policijskim službenicima Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli izvide i utvrdili da je za lažnu dojavu o bombi odgovorna upravo 69-godišnja Gordana Colar.

Konkretno, doznajemo da su je šibensko-kninski policajci zatekli ispred apartmana u trenutku kada se sa suprugom i sinom vraćala s plaže, pretresli čitav smještaj i na koncu pronašli mobitel s kojeg je ona upućivala sporne anonimne poruke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum