UPOZORENJE SVIMA

UMAG: Orao zemlju, izorao bombu!

| Autor: Glas Istre
Ručna bomba koja je pronađena

Ručna bomba koja je pronađena


Umaška je policija jučer u popodnevnim satima zaprimila dojavu građanina koji je prilikom čišćenja poljoprivrednog zemljišta uz cestu Umag - Murine pronašao ručnu bombu, a koju je izorao iz zemlje s traktorskim plugom. 

Na mjesto događaja odmah je pozvan djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske koji je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi M-52 te ju je zbog lošeg stanja uništio u kontroliranim uvjetima.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

"Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti", poručuju iz policije.

"Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim", zaključuju iz PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater