PULA

AKO PIJEŠ, NE VOZI! Dva pijana vozača ostala bez vozačke i "prenoćila" u policijskoj postaji

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Prometna je policija ovog vikenda, na području Pule, zaustavila dva vozača koja su upravljala vozilima pod utjecajem alkohola te Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost sudionicima u prometu na činjenicu da je alkohol jedan od ''četiri ubojice'' u prometu.

U petak, 1. veljače oko 16.15 sati, na Cesti prekomorskih brigada, policijski službenici zaustavili su automobil Citroen C3, riječke registarske oznake, kojim je upravljao 50-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.86 promila. Budući da su okolnosti ukazivale na to da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, određen mu je smještaj u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 2. veljače oko 2.40 sati, policijski službenici su u Dobrilinoj ulici zaustavili Mini Cooper, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohol od 1.17 promila upravljao 46-godišnjak te je vozač isključen iz prometa. Svega dvadesetak minuta kasnije, policijski službenici su u Palisinoj ulici ponovno zaustavili vozača te mu je određen smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv oba vozača pokrenut je prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a policija ponovno upozorava kako već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača te stoga poziva vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. (GI)

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum