u šišanu i ližnjanu

PIJANI DVOJAC ZADRŽAN U POLICIJI DO OTRIJEŽNJENJA: Jedan vozio bez vozačke i s 1,8 promila, drugi htio nastaviti vožnju s više od dva promila

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, pulska je policija prekršajno sankcionirala dva muškarca.
 
Naime, policijski službenici su jučer oko 20.10 sati  u Ulici Montiron u Šišanu zaustavili  automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 40-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje i  pod utjecajem alkohola od 1,81 promila. Vozač je isključen iz prometa i doveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.
 
Također, policijski službenici su 8. svibnja oko 3 sata u Ulici Šaraje u Ližnjanu zatekli 26-godišnjaka koji je upravljao automobilom Fiat, varaždinske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2,04 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.
 
Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima da je alkohol jedan od uzročnika najtežih prometnih nesreća te ih poziva da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, već da brinu o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini