DROGA U KONTEJNERIMA

Španjolci zaplijenili 915 kilograma kokaina Balkanskog kartela: "Oni su najaktivniji u Europi"

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Španjolska nacionalna policija je u zajedničkoj operaciji s carinicima u južnoj luci Algeciras zaplijenila gotovo tonu kokaina skrivenog u kontejnerima dopremljenima iz Južne Amerike, a droga je pripadala “Balkanskom kartelu”, priopćila je policija na svojoj internetskoj stranici.

“Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na europskoj razini”, navedeno je u priopćenju.

Policija navodi da mu latinoameričke skupine šalju kokain skriven među legalnom robom u kontejnerima koji brodovima stižu u španjolske luke.

Akciju je počela nakon dojave o dolasku kontejnera sa “značajnom količinom kokaina” u Algeciras, jednu od najvećih luka u Španjolskoj, u pokrajini Andaluziji.

Agenti, koji od ranije istražuju djelovanje “Balkanskog kartela”, imali su i informaciju da ta skupina sastavljena od državljana s prostora bivše Jugoslavije traži i način prerade tog kokaina.

Istovremeno su iz Kolumbije dobili upozorenje da brod iz Ekvadora, koji radi pauzu u Kolumbiji, namjerava prevesti kokain do luke u Španjolskoj.

Agenti su identificirali broj broda, a kada je uplovio u Algeciras, istražitelji su otvorili kontejnere i pronašli 415 kilograma te droge.

Temeljem novih informacija saznali su da pristiže još jedan kontejner s drogom u Algeciras pa su pronašli u njemu dodatnih 500 kilograma kokaina, navedeno je u priopćenju.

“Poteškoće u istraživanju članova tih organizacija leže u njihovoj mobilnosti. U stanju su putovati tisućama kilometara kako bi održali sastanak”, izvijestila je španjolska policija. “Istraga se nastavlja kako bismo identificirali sve članove mreže te ih uhitili”, dodala je.

Zasad je nepoznato je li itko uhićen prilikom otkrivanja kontejnera s kokainom.

Glasnogovornica policije nije se javljala na telefon u nedjelju ujutro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum