BIVŠI REPREZENTATIVAC

Buntić snimljen na ulazu u policijsku postaju u Ljubuškom. Još se ne zna hoće li mu biti određen pritvor

| Autor: Novi List
(Snimila Ivana Ivanović / Pixsell)

(Snimila Ivana Ivanović / Pixsell)


Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić, kojeg supruga Klara optužuje za obiteljsko nasilje za što je medijima dostavila i audio snimku, jutros je snimljen pred policijskom postajom u Ljubuškom.

U nju se mora javiti svakog jutra između 7 i 7.30 sati, što je mjera opreza koju mu je dosudio Općinski sud u Ljubuškom. Osim toga ima i zabranu prilaska na manje od stotinu metara supruzi, koja je jučer potvrdila da je već pokrenula brakorazvodnu parnicu.

Jučer je Županijski sud sa sjedištem u Širokom Brijegu odbacio zahtjev za izuzećem Općinskoga suda u Ljubuškom pa će ovaj sud morati donijeti odluku hoće li prihvatiti ponovljeni zahtjev tužiteljstva za određivanjem pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću zbog premlaćivanja supruge.

Kako su izvijestili iz Zapadnohercegovačkog županijskoga suda, sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Franjo Ravlija odbacilo je u srijedu zahtjev Općinskoga suda u Ljubuškom koji je tražio izuzeće po pitanju žalbe tužiteljstva budući da u toj sudskoj instituciji dugi niz godina radi Buntićeva majka. Općinski sud u Ljubuškom je takav zahtjev uputio smatrajući da se na taj način osigurava objektivnost odlučivanja u ovome predmetu.

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu je negativnu odluku donijelo iz formalnih, proceduralnih razloga jer je zahtjev za izuzećem uputio nenadležni sudac izvanraspravnoga vijeća Suda u Ljubuškom.

Sada se očekuje da izvanraspravno vijeće Suda u Ljubuškom ipak odluči po žalbi Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke koje smatra da je Denisu Buntiću potrebno odrediti pritvor, a ne samo mjere zabrane prilaska supruzi Klari i njihovom maloljetnom djetetu.

Klara Buntić, supruga nekadašnjeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, prijavila je tijekom protekloga vikenda policiji Denisa Buntića navodeći da ju je pretukao u obiteljskoj kući, te je o tome s javnosti podijelila i mučan audio zapis u kojemu se mogu čuti udarci i njezino zapomaganje. Buntić je bio uhićen, a u njegovoj obiteljskoj kući pronađen je i arsenal oružja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini