Novi detalji nesreće u labinu

Na prikolici je bilo 15 maturanata. Osam ih je ipak ozbiljnije ozlijeđeno

| Autor: Branko BIOČIĆ
Snimio Branko BIOČIĆ

Snimio Branko BIOČIĆ


Za 123 maturanta labinske srednje škole „ Mate Blažina“ petak je zamalo bio crni dan. Njihova norijada koja je počela ujutro ispred škole, a zatim nastavljena na starogradskom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Valter Glavičić naprasno je prekinuta na jednom zavoju prema Prtlogu, gdje labinski maturanti slavljem i druženjem tradicionalno završavaju svoj dan u kojem se opraštaju od srednje škole.

Naime traktoru koji je vozio jedan učenik, a na kojemu je bio 15 maturanata otkazale su kočnice pa je sletio sa ceste i prevrnuo se. Labinom su ubrzo parale sirene Hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca koji su pohitali na mjesto nesreće kako bi pomogli unesrećenima.

Snimio Branko BIOČIĆSnimio Branko BIOČIĆ

Tatjana Čemerikić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Pula, koja je došla na mjesto nesreće nam je rekla:

-Naša dispečerska jedinica dobila je dojavu o nesreći s maturantima na cesti prema Prtlogu. Odmah su upućeni timovi hitne medicinske pomoći, a pokrenut je i naš standardni operativni postupak za postupanje u masovnim nesrećama jer je na traktoru koji se prevrnuo bilo 15 maturanata. Po dolasku nakon primarne trijaže utvrđeno je da se radi o osam pacijenata s ozbiljnijim ozljedama, ali bez neposredne životne ugroženosti, a ostali su lakše ozlijeđeni sa ogrebotinama.

Snimio Branko BIOČIĆSnimio Branko BIOČIĆ

Dvoje ozbiljno ozlijeđenih odvezeno je u KBC Rijeka, a šestero u Opću bolnicu Pula na obradu i daljnje zbrinjavanje. Izbjegnuta je tragedija, sada je situacija pod kontrolom, rekla je Čemerkić. Na mjesto događaja stigli su labinski gradonačelnik Valter Glavičić, župan Boris Miletić i načelnik stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Dok je Kozlevac rekao kako srećom njegove službe nisu imali potrebu za intervencijom, istarski župan Boris Miletić je rekao:

-Tanka je granica između zabave, sreće i tragedije. Ovdje je izbjegnuta velika tragedija. Lijepo je zabaviti se, veseliti i biti sretan što je završilo srednjoškolsko obrazovanje ali uvijek u tome treba biti i oprezan.

Snimio Branko BIOČIĆSnimio Branko BIOČIĆ

Ovdje je danas sve moglo biti zavijeno u crno, srećom nije. Nakon dojave odmah su sve službe, hitna pomoć, policija i vatrogasci promptno reagirale i stigle brzo na lice mjesta. Sreća u nesreći je da su svi unesrećeni maturanti izvan životne opasnosti, rekao je Miletić, a labinski gradonačelnik Valter Glavičić dodao:

-U 10 sati su još maturanti bili na trgu u starom gradu gdje sam ih pozdravio i zadržao se s njima i njihovim profesorima u razgovoru. Nakon toga uskoro je iz Prtloga stigla dojava o prometnoj nesreći. Krenuli smo svi tamo, a za nekoliko minuta stigli su vatrogasci, Policija i Hitna pomoć.

 

Vozila Hitne pomoći dolazila su iz cijele Istre i teže ozlijeđene odvezli u Pulu i Rijeku. Nakon toga su počeli zbrinjavati i ostale lakše ozlijeđene te evakuirati sve učenike. Zbrinuti su svi, a oni koji osjećaju neke tegobe mogu se javiti u našu službu Hitne medicinske pomoći u Labinu, rekao je Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter