OBJAVA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

Ipak se pokreće kazneni postupak u vezi brutalne tučnjave na Platku

| Autor: Glas Istre
Sporni trenutak udaranja u glavu s leđa

Sporni trenutak udaranja u glavu s leđa


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci danas se oglasilo o napadu na Platku, gdje su MMA borci pretukli pripadnika HGSS-a, piše Novi list.

Jedan od boraca nokautirao je HGSS-ovca, a kad se konačno pridigao i pokušao doći k sebi, na snimci incidenta vidi se kako mu jedan od boraca prilazi s leđa i brutalno ga udara nogom.

Za policiju je to sve bio samo prekršaj i narušavanje javnog reda i mira. No, slučaj je nakon više dana došao DORH-u, nakon što im je policija konačno poslala izvješće.

"Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, vezano za događaj na Platku, otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona", priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Ovo su priopćenje objavili kao dopunu priopćenja od 3. veljače. Tada su javnost izvijestili da ne potvrđuju primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća.

"No zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka, o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici", objavili su tada iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.

Riječka je policija prošlog tjedna objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku. Među njima je i 21-godišnjak protiv kojeg je ODO Rijeka sada pokrenulo kazneni postupak.

Podsjetimo, do napada na Platku došlo je nakon što su trojica mladića u BMW-u, MMA borci, driftali po skijaškoj stazi, gdje su se zaglavili u snijegu. Od jednog pripadnika HGSS-a zatražili su da im izvuče automobil. Kada im je objasnio da to ne može učiniti, došlo je do tučnjave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini