Simbol munje sve utemeljeniji

Opel donosi tri svjetske premijere na izložbi IAA Mobility 2023.

| Autor: Edi Prodan
Opel Experimental (Foto Opel)

Opel Experimental (Foto Opel)


Opel je izložio znimljivu postavu automobila za posjetitelje ovogodišnje izložbe IAA Mobility u Münchenu Čak tri nova automobila ove njemačke marke proslavit će svoje svjetske premijere pred međunarodnom publikom, predvođeni zadivljujućim konceptnim automobilom Opel Experimental.

Proizvođač automobila sa sjedištem u Rüsselsheimu nedavno je otkrio prve slike i informacije o dizajnerskom konceptu koji pružaju prvi pogled na nove modele i tehnologije. Osim toga, Opel će predstaviti i dva modela koji će uskoro stići u prodajne salone: novu Opel Corsu Electric i novu Opel Astru Sports Tourer Electric. Ovim bestselerima iz segmenta malih automobila i kompaktne klase pridružit će se konceptni automobil Opel Experimental na otvorenom izložbenom prostoru na Odeonsplatzu.

- Posjetitelji naših štandova u Münchenu mogu pobliže vidjeti jasnu viziju razvoja marke Opel u bližoj i malo daljoj budućnosti. Dok Opel Experimental predstavlja najbolji uvod u sljedeće poglavlje naše marke, nova Corsa Electric i nova Astra Sports Tourer Electric naša su postojeća rješenja za održivu mobilnost bez lokalnih emisija, izjavio je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl. Kao i ostale izvedbe Astre, Sports Tourer Electric ne privlači samo dizajnom, već i odgovornim performansama. Novi potpuno električni karavan iz Rüsselsheima nudi čistu zabavu u vožnji bez lokalnih emisija. Električni motor ima 156 KS i snažnih 270 Nm maksimalnog okretnog momenta. Također, dok su mnogi električni automobili ograničeni brzinama do 150 km/h ili 160 km/h, nova Astra Sports Tourer Electric ima najveću brzinu od 170 km/h. Čak i kada su stražnja sjedala podignuta, Astra Sports Tourer Electric nudi 516 litara prostora za prtljagu u prtljažniku. Slično kao i njegov brat s pet vrata, ovaj električni karavan s baterijom odlično koristi svoju malu masu bez opterećenja. Sa samo 1.760 kg, Astra Sports Tourer Electric znatno je lakša od mnogih konkurenata u svom segmentu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater