Stefani Mogorović vozi u Češkoj

Istarska vozačica će danas i sutra nastupiti na četvrtom natjecanju ovogodišnje sezone Nascar Whelen Euroseries

| Autor: Miroslav KRPAN
Stefani Mogorović (Snimio Miroslav Krpan/ Novi List)

Stefani Mogorović (Snimio Miroslav Krpan/ Novi List)


Ovog vikenda na češkoj stazi Most vozi se četvrto natjecanje ovogodišnje sezone Nascar Whelen Euroseries, s dvije nove bodovne utrke europskog Nascara. U Češkoj će se na stazi, u službenoj utrci skupine bolida Euro Nascar 2 naći i mlada Pazinjanka Stefani Mogorović, automobilistkinja AK Istra racing teama, do prije tri godine uspješna kartingašica, a posljednjih sezona i jedina hrvatska vozačica koja se ravnopravno upušta u borbu s muškim kolegama na kružnim stazama.

- Uoči ovogodišnje sezone, na poziv Academy Motorsport Teama nekadašnjeg vozača Formule 1 Alexa Caffija, u Cremoni sam odradila višednevno testiranje s ciljem da budem sudionica ovih zanimljivih utrka. Do realizacije nastupa u cijeloj sezoni nije došlo jednostavno zbog nemogućnosti zatvaranja ne baš male financijske konstrukcije, ali evo sada pozvana sam da budem dio tima u četvrtom ovogodišnjem natjecanju u skupini Euro Nascar 2. Veliko mi je to priznanje, mogućnost da steknem nova iskustva, a moj je cilj uspješno odvesti treninge i obje bodovne utrke. Rezultat ovog puta nije u prvom planu – kazuje ova mlada hrvatska vozačica, studentica opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Stefani Mogorović vozit će automobil Ford Mustang s brojem 1 Academy/Alex Caffi Motorsport Teama, a posebno će biti zanimljiv plasman u konkurenciji Rookie Trophy i Lady Trophy. Srefany će biti dio jedinstvenog ženskog talijanskog tima, prvi puta od 2013.godine. Druga će vozačica biti u skupini Euro Nascar PRO,

Slovakinja Mihaela Dorcikova, koja pored naslova prvakinje Mazda Cupa Češka ima i iskustva u Nascar seriji. Stefani nastupa u automobilu kojeg je u sezoni 2021. godine vozio Jacques Villneuve. Uz Stefani će se uobičajeno naći njena najveća podrška otac Emanuel, te s tehničke strane Ronald Krizman.

Prva bodovna utrka vozi se sutra u 17,20 sati, a druga u nedjelju od 11,05 sati, što će biti moguće pratiti i u direktnom televizijskom prijenosu GP1 TV.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom