trener Hajduka uoči derbija

Karoglan: Za nas su tri boda imperativ

| Autor: Hina
(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)

(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)


Prvenstvo neće biti odlučeno nakon derbija, ali za nas su tri boda imperativ," kazao je trener Hajduka Mislav Karoglan uoči subotnjeg derbija na Poljudu protiv Dinama.

Bit će ovo peti međusobni dvoboj Hajduka i Dinama ove sezone, a uskoro slijedi i šesti.

Krenulo je pobjedom Dinama u Superkupu u srpnju na Maksimiru sa 1-0. Sedam dana kasnije Hajduk je na istom stadionu otvorio sezonu pobjedom 2-1. Splićan su bili uspješniji u listopadu na Poljudu sa 1-0, a treći ligaški ogled, odigran u prosincu na Maksimiru, završio je bez golova. Idući ogled je u subotu na Poljudu, a serija se nastavlja 3. travnja, ponovo na Poljudu polufinalnim ogledom Kupa.

"Nama realno igraju samo tri boda. Postoji plan, nije to izaći sa 12 napadača, ali plan je biti agresivan od prve minute. Treba biti pametan, iako neće prvenstvo biti definirano nakon derbija. Budite uvjereni da će se gubiti bodovi, ali za nas su tri boda imperativ," kazao je Karoglan.

"Vodio sam klub 31 utakmicu, izgubio sam dvije i uvijek kažem dvije previše. Stavio sam plan za sebe i igrače. Ovo je posao za hrabre i one koji to mogu. Nadam se da ću ostati na dva poraza," dodao je.

Stadion će pun, ulaznice su rasprodane još prije 10 dana, a Karoglan smatra kako je pritisak na Dinamu.

"Oni bi obično u ovo vrijeme sezone bježali sedam, osam bodova i dolazili rasterećeni. Veliki pritisak je na njima," kazao je.

Hajdukov trener je naglasio kako su se svi reprezentativci vratili zdavi, ali nije želio otkriti tko će u subotu braniti Ivan Lučić ili Lovre Kalinić.

"Imamo dva kvalitetna golmana, a sastav ćete vidjeti sutra," kazao je.

Osvrnuo se i na činjenicu da se derbi igra na Veliku subotu.

"Ne biramo mi kada će se igrati. Ja sam vjernik, nosim Boga u sebi, Bog je prvi, a i Hajduk je visoko," kazao je Karoglan.

Derbi će voditi njemački suci, a glavni djelitelj pravde bit će Daniel Siebert.

"Napravit ćemo skauting suca, vidjeti kakve ima navike. Vjerujem da znaju svoj posao. U zadnje vrijeme su derbiji bili kvalitetno odsuđeni," naglasio je.

Nakon ligaškog ogleda Hajduk i Dinamo će u srijedu na Poljudu igrati i polufinale Kupa.

"Srijeda je daleko. Postoji samo Velika subota. Nitko ne razmišlja o kupu," naglasio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini